Güneş kremi seçimi ve kullanımı için önemli uyarılar

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneş kremi kullanımında dikkat edilmesi gereken noktaları vurgulayan Dermatoloji Uzmanı Dr. Elif Topçu, güvenilir ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Güneş kremi seçimi ve kullanımı için önemli uyarılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dermatoloji Uzmanı Dr. Elif Topçu, yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneş kremi kullanımı konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Piyasada denetimden geçmeyen birçok ürünün bulunduğuna dikkat çeken Dr. Topçu, bu ürünlerin faydadan çok zarar verebileceğini belirtti.

"GÜNEŞ KORUYUCULAR TEDAVİ DESTEĞİ İÇİN KULLANILIYOR"

Güneş koruyucuların artık sadece güneşten korunmak için değil, tedavi desteği amacıyla da kullanıldığını vurgulayan Dr. Topçu, "Son 10 yılda güneş koruyucu kullanımı arttı. Eskiden lüks olarak görülen bu ürünler, şimdi tedavi desteği olarak da kullanılıyor. Güneşin zararlı etkileri ve bazı hastalıkların artması nedeniyle güneş koruyucularının kullanımı çok önemli hale geldi" dedi.

GÜVENİLİR ÜRÜNLER TERCİH EDİLMELİ

Güneş koruyucularının kozmetik ürünler olarak değil, tedavi desteği amaçlı ürünler olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Dr. Topçu, "Güneş koruyucuları eczaneler ve sağlık kuruluşları gibi güvenilir yerlerden temin etmeliyiz. İçeriği denetlenmemiş ürünler kullanmak riskli olabilir" diye konuştu.

KİMYASAL KORUYUCULARA DİKKAT

FDA'nın bazı kimyasal güneş koruyucularını kanserojen olabileceği gerekçesiyle yapım aşamasından çıkardığını belirten Dr. Topçu, "Güneş koruyucu seçerken içerisindeki etken maddelere dikkat etmek gerekiyor. Çinko oksit ve titanyum oksit gibi fiziksel bariyerler içeren ürünler tercih edilmelidir" şeklinde konuştu.

DOĞRU SEÇİM ÖNEMLİ

Dr. Topçu, güneş koruyucularının içeriğine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Güvendiğimiz eczanelerden ve sağlık kuruluşlarından ürün temin etmeliyiz. İçerisinde ne olduğundan emin olmadığımız ürünleri kullanmak yerine, güvenilir ve denetlenmiş ürünleri tercih etmeliyiz" dedi.