'2. Milli Savunma Sanayi ve Alt Sistemler Teknolojileri Zirvesi'

Elazığ'da Milli Savunma Sanayi ve Alt Sistemler Teknolojileri Zirvesi'nin 2'incisi düzenlendi.

'2. Milli Savunma Sanayi ve Alt Sistemler Teknolojileri Zirvesi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi(FÜ) AR-GE ve Girişimcilik Öğrenci Topluluğu tarafından Milli Savunma Sanayi ve Alt Sistemler Teknolojileri Zirvesi’nin 2’incisi düzenlendi. FÜ Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen zirvede Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından katılımcılara savunma sanayisi hakkında bilgi verildi.

Bir ülkenin istikbalin ülkenin güçlü olmasına bağlı olduğunu belirten FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ,“Güç kaynağı olarak da, ekonomisi, silahı ve içerideki birliği güçlü olacak. Günümüzde nitelikli insan gücünün geliştirdiği teknoloji ile dışa bağımlılığı azaltarak bunu sağlayabilirsiniz. Bugün Afrin operasyonu icra ediliyor. Tüm güvenlik kuvvetlerimiz başarılı bir şekilde bu operasyonu yapıyorlarsa ve şehitlerimiz az oluyorsa bu milli üretimlerimizin gelişmesine bağlıdır. AR-GE çalışmaları gerçekten zahmetli ve uzun soluklu işlerdir. Bir şey geliştirir tam netice almaya başlarsınız, daha önce geliştiren ülkeler size ‘ bu kadar maliyeti yüksek olan bu teknolojiyi kullanmayın biz size bunu 4te 1’i fiyatına verelim’ derler. Ama zamanla tankın yedek parçasını ve yazılımını vermezler. Uçakların kontrolü dahi onların merkezine gider. Ardından da beraber çalıştıkların taşeronlarına gider. Sizin tüm faaliyetlerinizin sekteye uğramasına neden olurlar. Bu açıdan bugün anlamlı bir gün” dedi.

Konuşmaların ardından Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sektörel ve Yatırım Planlama Şube Müdürü Hüseyin Kılıç, Elektronik Alt Sistemler Müdürü Özden Apaydın, katılımcılara savunma sanayi hakkında bilgi verdi.

Programa, Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sektörel ve Yatırım Planlama Şube Müdürü Hüseyin Kılıç, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Alt Sistemler Daire Başkanlığı Alt Sistemler Müdürü Özden Apaydın, öğretim üyeleri ile bölge üniversitelerinden çok sayıda öğrenci katıldı.