'Baskil ilçemiz tekstil yatırımı kazandı'

Malatyalı işadamı Arif Şenkaya ile Elazığlı işadamı Celalettin Betedin ortaklığında kurulan Kilbas Trend Tekstil Kuyumculuk San.Tic. Ltd.Şti. tarafında Baskil ilçesinde tekstil yatırımı için süreç başlatıldı. Şirket ortakları Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan'ı makamında ziyaret ederek destekleri için teşekkür ettiler.

'Baskil ilçemiz tekstil yatırımı kazandı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

YATIRIMLAR İLÇELER BAZINDA HIZ KAZANACAK

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Şenkaya ve Betedin’e hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, “Çok değerli işadamlarımız Arif Şenkaya ile Celalettin Betedin Baskil ilçemize yatırım kararı aldıktan sonra yapmış olduğumuz görüşmelerde ilçelerin teşvik yasası kapsamı dışında olması nedeniyle tereddüt etmiş ve başlatmış olduğumuz mücadelemizin beklenilmesini tavsiye etmiştik. Ancak bu süreç içerisinde yatırımcı kardeşlerimiz Odamıza kayıtlarını yaparak şirket kuruluşlarını gerçekleştirmiş ve yatırım yeri olarak Baskil’de gerekli ortamı oluşturmuşlardı. Aralık ayı sonlarında Cazibe Merkezleri Programı ile Teşvik Yasasının birleştirilerek, Cazibe Merkezleri kapsamında yer alan 23 ilin teşviklerde 6. Bölge desteklerinden istifade etmesi için yeni bir düzenleme başlatıldığı haberi bu girişimi hızlandırmıştır. İnşallah Ocak ayı içerisinde bu düzenlemenin yasal boyutları ile yayınlanmasını müteakip tüm ilçelerimiz ve OSB dışındaki işletmeler için yeni bir süreç başlayacaktır. Baskil ilçemizdeki bu tekstil yatırımı için Odamı tarafından İş Kur İl Müdürlüğüne gerekli müracaatlar yapılarak ilk etapta çalıştırılacak olan 150 kardeşimizin eğitim ve 6 aylık giderlerinin karşılanması sağlanmış ve bu konuda işletmeye çok büyük bir destek verilmiştir. İlçelerimizin en önemli sorunu olan iş alanlarının kısıtlı olması nedeniyle yoğun işsizliğin azaltılması için bu tür projelerin ve yatırımların hayata geçmesi çok büyük bir önem taşıyor. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimiz genelinde ve ilçelerimizdeki yatırımların artmasına yönelik girişimlerimizi artırarak devam ettireceğiz. Yatırımın başta işletme sahipleri olmak üzere Baskil ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ALAN HER ZAMAN YANIMIZDA OLDU

Kilbas Trend Tekstil Kuyumculuk San.Tic. Ltd.Şti. kurucuları Arif Şenkaya ile Celalettin Betedin’de başkan Alan’a teşekkür ederek, “Sayın Başkanımızın yatırım sürecinde çok önemli destek ve teşviklerini gördük. Özellikle ilk aşamada işbaşı yapacak olan 150 personelin İş Kur desteklerinden istifade etmemizin önünü Sayın Başkanımız açmıştır. İnşallah kısa süre içerisinde istihdam sayımızı 1000 kişiye çıkarmayı planlıyoruz. Sayın Başkanımızın da ifade ettiği gibi Teşviklerde ilçelerimizin de 6. Bölge desteklerinden istifade etmesi halinde yatırımımızı çok daha kısa sürede büyütme ve daha fazla istihdam sağlama şansına sahip olacağız. Bu düşüncelerle destekleri için Sayın Başkanımıza teşekkür ediyor, yatırımın hayırlı olmasını diliyoruz” dediler.