'Çocukluğumuzun oyuncakları sergisi ve oyun şenliği' açıldı

Elazığ Belediyesi ve Goncalar Solmasın Derneği iş birliği ile Kültür Park'ta düzenlenen 'Çocukluğumuzun Oyuncakları Sergisi ve Oyun Şenliği' açılışı gerçekleştirildi.

'Çocukluğumuzun oyuncakları sergisi ve oyun şenliği' açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açılışa Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Goncalar Solmasın Derneği Başkanı Hacı Ormanoğlu, Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, Elazığ Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan,  STK temsilcileri, öğrenciler, çocuklar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta ilk olarak Goncalar Solmasın Derneği Başkanı Hacı Ormanoğlu konuştu. Ormanoğlu,  çocuklarımıza zaman ayırmamız gerektiğine vurgu yaparak konuşmasını şöyle sürdürdü. “Çocuklarımıza zaman ayırmazsak çocuklarımız zamanla bizden ayrılır. En değerli varlığımız, umudumuz, geleceğimiz çocuklarımızdır. Onlar için ne yapsak azdır. Bugün sizleri 30-40 yıl öncesine götürüyoruz. Çocukluğumuz sokakta geçti. Çocukluğumuzda sokaklarda oyun oynayarak büyüdük ve mutluyduk. Yeri geldiğinde düştük, koştuk, oynadık ama mutluyduk. O mutluluğu sizlere ve şimdiki çocuklarımıza da yaşatmak istedik. Bütün etkinliklerde bizleri yalnız bırakmayan Elazığ Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz ve ekibine çok teşekkür ediyorum.”

“MALESEF ÇOCUKLARIMIZ SÜREKLİ EKRANLA MUHATAP

Çocukların sanal alemden uzaklaşıp doğal ortamlarda oyun oynamalarının kendileri için daha iyi olacağını belirten Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi konuşmasını şöyle sürdürdü. “Çocuklarımız maalesef sürekli bir ekranda muhatab oluyor, sanal alemde zamanlarını geçiriyor. Ancak çocuklarımızın toprakla temas etmesi oyun oynaması ve çocukluklarını en iyi şekilde yaşaması gerekiyor. Bu proje çocuklarımızın en güzel yaşlarını, zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine katkı sağlayacaktır. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

'Çocukluğumuzun Oyuncakları Sergisi ve Oyun Şenliği'nde sergilenen oyuncaklar ile çocukların daha çok mutlu olacaklarına inandığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk bu şenliğin gerçekleşmesinde Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

BAŞKAN YANILMAZ: “ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZDİR”

Elazığ Belediyesi olarak çocuklar için birçok çalışmayı yaptıklarını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Çocukların rahatı, huzuru, geleceğe hazırlanması bizim için yol, kaldırım yapmaktan çok daha önemlidir. Onun için de evlatlarımıza öncelikle oynayabilecekleri alanlar oluşturmamız gerekiyor. İşte bugün Kültür Park Türkiye'nin örnek parklarından biri bunun yanında Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanımız, Cip Barajı Mesire Alanımız çocuklarımıza eğlenecekleri imkanları sunuyor. Elazığ Belediyesi ve Goncalar Solmasın Derneği iş birliği ile Kültür Park'ta düzenlediğimiz 'Çocukluğumuzun Oyuncakları Sergisi ve Oyun Şenliği' ile geçmişte oynadığımız oyunları şimdiki nesillere de aktarıyoruz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Etkinliğe gelen vatandaşlar ise 20 yıl öncesine çocukluk yıllarına gittiklerini, eskiden oynadıkları oyuncakları onlarla geçirdikleri zamanları ve o anki mutlulukları akıllarına geldikleri için çok mutlu olduklarını ifade ederek Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.