'Elazığspor maçlarını Tunceli'de oynasın'

Tunceli Munzur Üniversitesinde daha önce Rektörlük Özel Kalem Müdürü olarak görev spor yazarlarından Kayahan Topal, Elazığ Atatürk Stadyumun yıkılacak olmasıyla spor kamuoyuna bir öneri de bulunarak Elazığspor'un bundan sonraki iç saha maçlarını Tunceli'de oynamasını teklif etti.

'Elazığspor maçlarını Tunceli'de oynasın'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ ve Tunceli halkının çok uzun yıllardan beri bir gönül bağı bulunduğunu ifade eden Kayahan Topal, “Elazığ insanı Tunceli halkını seviyor, Tunceli’deki canlarda Elazığlıları. Ben bu şehirde görev yaptığım süre içerisinde çok iyi dostlar kazandım. İki şehir arasında dostluğun pekişmesi adına da bu büyük bir fırsat olabilir”dedi.

Tunceli Stadyumun yeni yapıldığını burada konaklama ve ulaşım sorunu olmadığını da kaydeden Topal, yeni yapılan Pertek yolu ile iki şehir arası yaklaşık 60 dakika ve ayda iki kez bu şehirde canlı yayın yapılacak olması, her ay iki 1. Lig düzeyinde futbol takımlarının Tunceli’ye gelmesi Tunceli içinde bir şans olur.

Minibüs taşımacılığı yapanlar, lokantası olanlar, akaryakıt sektörün de yer alanlar ve konaklama işiyle uğraşanlara kadar bir çok kişi için bu durumun bir avantaj olduğunun altını çizen Kayahan Topal bu konuda kendisinin daha önceden Tunceli Valisi Sayın Tuncay Sonel ile görüştüğünü olumsuz bir izlenim almadığını kaydederek spor kamuoyunun da bundan hoşnut olacağını belirtti.