'KDV-ÖTV indiriminin devam etmesini istiyoruz'

Ekonomiyi canlandırmayı amaçlayan ve vatandaşlarını cebini rahatlatan beyaz eşya, mobilya ile konut sektörlerindeki vergi indirimlerinin 30 Eylül sona ereceğini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, hem vatandaşları uyardı hem de sürenin uzatılmasını talep etti.

'KDV-ÖTV indiriminin devam etmesini istiyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, 30 Eylül tarihinde sona erecek olan KDV-ÖTV indirimi ile ilgili açıklama yaptı.

Halen devam eden bu fırsattan vatandaşların istifade etmesini beklediklerini belirten Elazığ TSO Başkanı İdris Alan,” Başta beyaz eşya olmak üzere, mobilya ve konut alacak olan vatandaşlarımızın indirimli vergilerden istifade etmesi için son günler yaşanmaktadır. Bu alanlarda ihtiyacı olan vatandaşlarımız alımlarını ileri tarihlere erteleyerek fazladan vergi ödemesinler. Çünkü Maliye Bakanımızın ifadesiyle vergi indiriminde sürenin 30 Eylül 2017 tarihinde dolacağı ve uzatılmayacağı dile getirilmiştir” dedi.

Vergi indiriminin ilgili sektörlerde canlanmaya yol açtığını ve vatandaştan da ilgi gördüğünü aktaran Başkan Alan,”Sektörlerde vergi indiriminin bitmesiyle mobilyadaki Katma Değer Vergisi (KDV) yeniden yüzde 8’den 18’e, beyaz eşyadaki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) sıfırdan yüzde 6,7’ye yükselecek. Öte yandan 150 metrekarenin üzerindeki konut teslimlerinde yüzde 8’e düşürülen KDV oranı da yüzde 18’e çıkacak.Mart ayındaki Bakanlar Kurulu kararıyla tapu işlemleri üzerinden binde 20 oranında alınan tapu harcı, konut ve işyerleri için 30 Eylül’e kadar binde 15 olarak belirlenirken, bu oran 01 Ekim 2017 itibarı ile eski haline dönecek” diye aktardı.

Vatandaşlarımızın alım gücünü de hesaplamak şartıyla sürenin en az bir yıl daha uzatılmasının çok ciddi manada olumlu sonuçlanacağını dile getiren Alan, “İş dünyasının beklentileri de bu yöndedir. Bakanımızın sürenin uzatılmayacağı yönündeki değerlendirmesine rağmen, konun yeniden gözden geçirilmek suretiyle iç piyasaları canlandıran bu uygulamanın en az bir yıl daha devamını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.