'Şehrimizin asli karakterini güçlendireceğiz'

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, hayata geçirecekleri projelerle Elazığ'ın asli karakterini güçlendireceklerini, 'Taklitten ve tekrardan uzak, geçmişten feyz alan, bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarına cevap veren bir mimariyi şehrimize kazandıracağız' dedi.

'Şehrimizin asli karakterini güçlendireceğiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçim çalışmalarını sürdüren Şerifoğulları ziyaretleri kapsamında, Gençlik Merkezinde gençlerle buluştu ve Parçikanlılar Derneği’ni ziyaret etti. Gençlik Merkezinde gençlerle masa tenisi de oynayan Şerifoğulları, gençlerle uzun uzun sohbet etti.

Milletvekili Zülfü Demirbağ ile birlikte bir alışveriş merkezinde esnaf ziyareti de yapan Şerifoğulları, esnaf ve vatandaşlara karanfil dağıttı. Ataşehir Mahallesinde ev ziyareti de gerçekleştiren Şerifoğulları, site sakinlerine projelerini ve yönetim anlayışını anlattı.

Gül Fırat Eğitim Vakfı ile Türkiye Sakatlar Derneği’ni de ziyaret eden Şerifoğulları, bu ziyaretlerde yaptığı değerlendirmede Sivil Toplum Kuruluşlarının önemine dikkat çekti.

Elazığ’ı çok farklı bir konuma getireceklerini kaydeden Şerifoğulları, şehrin asli karakterini güçlendirecek projeler hazırladıklarını vurguladı.

Şerifoğulları sözlerini şöyle sürdürdü: “Yapacağımız projeler doğrultusunda şehrimizin coğrafyasına, iklimine, tabiatına, tarih ve insan dokusuna, büyüme alanlarına uygun gelişme modelleri hazırlayacağız. Şehir Planlarımızı, altyapı ve üstyapı projelerimizi, şehrimizin asli karakterini güçlendirecek şekilde tasarlayacak, koruyarak yaşatmayı esas alacağız. Şehrimizin siluetini bozan, estetik değeri olmayan, kültür varlığımıza katkıda bulunmayan projelere kesinlikle izin vermeyeceğiz. Tarihi yapıları ve mekânları şehrin günlük hayatının ayrılmaz parçaları haline getirerek gelecek nesillere miras bırakacağız. Taklitten ve tekrardan uzak, geçmişten feyz alan, bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarına cevap veren bir mimariyi şehrimize kazandıracağız. Şehrimizin kadınlardan çocuklara, gençlerden yaşlılara, engellilerden sporculara kadar herkese dokunacak mekânlarla donatılmasını sağlayacağız.”