'Tohum desteğine Elazığ'ımızı da ekleyin'

Tarım ve Orman Bakanlığın 'Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Programı' projesi kapsamında belirlenen 21 ilde üreticilere sertifikalı tohumların yüzde 75'ini hibe ederek başladı. Bu iller arasında Elazığın olmayışı CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un dikkatini çekti. Bakanlığa çağrıda bulunarak 'Tohum desteğine Elazığ'ımızı da ekleyin' dedi.

'Tohum desteğine Elazığ'ımızı da ekleyin'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığın “Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Programı” projesi kapsamında belirlenen 21 ilde üreticilere sertifikalı tohumların yüzde 75'ini hibe ederek başladı. Sertifikalı tohum dağıtılarak ekimi yapılacak ürünler şu şekilde sıralandı. Buğday, arpa, kuru fasulye, mercimek, mısır, ayçiçeği ve çeltik olarak belirlenmiş olup; Bakanlık açıklamasında proje kapsamına giren illerin Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Bingöl, Çanakkale, Erzincan, Erzurum, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Muş, Nevşehir, Niğde, Samsun, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat olduğu açıklanmıştır.

Bakanlığın, 2020 üretim yılında tarım havzalarında desteklenecek ürünlerin belirlenmesi amaçları olduğunu ifade eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “İklim, toprak, topoğrafya, su kısıtı istatistiki veriler ekim nöbeti ve il/ilçe müdürlükleri ile STK önerileri birlikte değerlendirilerek oluşturduğu listede Elazığ ilimiz için desteklenecek ürünler belirlenmiş olup, bu ürünler içerisinde, Bakanlığın “Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Programı” kapsamına aldığı buğday, arpa, mercimek ve kuru fasulyenin de olduğu görülmektedir” dedi.

"DAĞITIMI YAPILACAK İLLER ARASINDA ELAZIĞ’IN OLMAMASI GEREK"

Buna rağmen Elazığ’da 2020 üretim yılı için belirlendiğini aktaran Milletvekili Erol, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Programı kapsamına alınan buğday, arpa, kuru fasulye, mercimek gibi ürünler için proje kapsamında sertifikalı tohum dağıtımı yapılacak iller arasında Elazığ’ın olmaması gerek ilin milletvekili olarak şahsımı gerekse Elazığ çiftçisi özelinde tüm Elazığ halkını üzmüştür. Tarım ve Orman Bakanlığının proje kapsamına aldığı illeri yeniden değerlendirerek Elazığ ilimizi de proje kapsamına dâhil edilmesini, dahil edilmemesi halinde bundan sonraki programa mutlaka dahil edilmesinin Elazığ tarımı ve çiftçisi açısından son derece önemlidir. Tarım ve Orman Bakanlığını acilen bu kararını bir kez daha değerlendirmelidir” diye konuştu.