1. OSB'nin 2. etap kısmının altyapı ihalesi yapıldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, geçtiğimiz Perşembe günü Ankara'da 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nin 2. etap kısmının altyapı ihalesini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Yüzde 43.21'lik kırımla yaklaşık 26 milyona ihale edildi. Güvenlik soruşturmasından sonra yer teslimi yapacağız. Malatyamıza ve iş dünyamıza hayırlı ve uğurlu olsun dedi.

1. OSB'nin 2. etap kısmının altyapı ihalesi yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, geçtiğimiz Perşembe günü Ankara’da 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nin 2. etap kısmının altyapı ihalesini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Yüzde 43.21’lik kırımla yaklaşık 26 milyona ihale edildi. Güvenlik soruşturmasından sonra yer teslimi yapacağız. Malatyamıza ve iş dünyamıza hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Ekim ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. MTSO toplantı salonunda, Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Eylül ayının mizanı okunarak, oylandı. Mizan, oy birliğiyle kabul edildi.

1. OSB’de altyapı çalışmaları

Toplantıda söz alan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, geçtiğimiz Perşembe günü Ankara’da 1. Organize Sanayi Bölgesinin 2. etap kısmının altyapı ihalesini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Biliyorsunuz orada etap etap gidiyoruz. Orada kamulaştırma yapıldıkça lekesiz alan oluşturup arsa ihtiyacını karşılamak adına çalışmalarımız devam ediyor. 2. etapta 3 bin 500 dönümlük bir lekesiz alan oluşturduk, 88 parsel oluştu. Bunun keşif bedeli 45 milyon TL civarında. Biz ihaleye 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte katıldık. Yüzde 43.21’lik kırımla yaklaşık 26 milyona ihale edildi. Güvenlik soruşturmasından sonra yer teslimi yapacağız. Malatyamıza ve iş dünyamıza hayırlı ve uğurlu olsun. Bu süreçte yardımlarını esirgemeyen Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci’ye teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki süreçte inşallah arsalarla ilgili çalışmaları tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

“Kayısıyı ve yöresel ürünlerimizi tanıttık”

Başkan Erkoç, geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleştiren Malatya Tanıtım Günleri etkinliğine 1. OSB Müdürlüğü ve 2. OSB Müdürlüğü ile birlikte katıldıklarını ve orada bir stant açtıklarını söyleyerek, “Tanıtım Günlerinde Malatya’nın yöresel ürünlerini ve kayısısını tanıttık, ben güzel geçtiğine inanıyorum, Malatya için çok faydalı oldu” dedi.

“Malatya her geçen gün istihdamını arttıran bir kent”

Erkoç, istihdam seferberliği ile ilgili olarak taahhüt edilen rakamların gerçekleşmek üzere olduğunu da kaydederek, “Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünden aldığımız verilere göre, bu aya kadar 9 bin yeni istihdam gerçekleşmiş oldu. Bir ülkenin kalkınması için üretim ve istihdamın şart olduğunu, istihdamın da ülke için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu anlamda Malatya her geçen gün istihdamını arttıran bir kent” şeklinde konuştu.

“İhracat yüzde 4 arttı”

Malatya’nın 2017 yılı Ocak-Eylül dönemi ihracat rakamları hakkında da bilgiler veren Erkoç, "Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre 2017 yılı Ocak-Eylül dönemi ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artarak 355 milyon dolar oldu. İhracat sektörleri kuru meyve ve mamulleri, hazır giyim ve konfeksiyon, tekstil ve ham maddeleri ve süt ürünleri ve hayvansal mamullerden oluşmaktadır” diye konuştu.