'15 Temmuz yeniden diriliş' konferansı

Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt Kent Konseyinin ev sahipliğinde düzenlenen ཋ Temmuz Yeniden Diriliş' konferansına katılan Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Dr. Mücahit Küçükyılmaz, Malazgirt ve Çanakkale Ruhu 15 Temmuz'da yeniden şahlandı dedi.

'15 Temmuz yeniden diriliş' konferansı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt Kent Konseyinin ev sahipliğinde düzenlenen ‘15 Temmuz Yeniden Diriliş’ konferansına katılan Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Dr. Mücahit Küçükyılmaz, “Malazgirt ve Çanakkale Ruhu 15 Temmuz’da yeniden şahlandı” dedi.

Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen ‘15 Temmuz Yeniden Diriliş’ konferansına konuşmacı olarak Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Dr. Küçükyılmaz katıldı. Küçükyılmaz, 1071 Malazgirt Savaşından günümüze kadar vatan topraklarını parçalamak adına yapılan tezgahlar, oynanan oyunlar ve 15 Temmuz gecesinde bir kez daha sahneye konmak istenen büyük oyunu milletin nasıl bozduğunu anlattı.

Malazgirt ve Çanakkale ruhunun 15 Temmuz’da yeniden şahlandığını ve milletin liderine sahip çıkarak iç ve dış mihrakların bin yıldır sürdürdüğü oyunları bir kez daha bozduğunu belirten Küçükyılmaz, "Milletimiz liderini bulduğu zaman tarihine şan vermiştir, başsız kaldığı zamanda bozguna uğramıştır. Bu bizim tarihimizin ak ve kara sayfasını gösterir. 15 Temmuz hain darbe kalkışması ise bize şunu gösterdi ki, Haçova öylesine kolay anlatılan bir hikaye değil, Malazgirt sıradan bir öykü değilmiş, Niğbolu, Kosova, Varna, Çaldıran, Otlukbeli, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı hakikaten yaşanmış. Malazgirt, Çanakkale ve Fetih ruhunu 15 Temmuz’da çok yakından gördük ve yaşadık" ifadelerine yer verdi.

Küçükyılmaz, "O gecesinin kaybedenleri de var kazananları da, kaybedenlerini hepimiz biliyoruz. Yıllarca bu milletin emeklerini, parasını ve çocuklarını alan, maalesef ki bizimle birlikte aynı caddelerde yürüyen aynı yerlerden alışveriş yapan hain FETÖ mensupları başka başkentler üzerinden Türkiye’yi yönetmek adına onların taşeronları olarak faaliyet gösterdikleri için tarihin çöplüğüne buruşturulup atıldılar ve tarihin kara sayfasının birer öznesi haline geldiler. O Fetullahçılar o güne kadar kendilerini gizlemeyi bir marifet olarak saydıkları için, takiyyeyi itikadlarının bir cüzü haline getirdikleri için o gün ilk defa milletle karşı karşıya kaldıkları için ne yapacaklarını bilemediler, elleri ayaklarına dolaştı ve tıpkı Filistin’li bir çocuktan korkan tam teçhizatlı zırhlı İsrail askerinin korkudan şarjörü boşaltması gibi bu milletin üzerine mermi yağdırdılar. F-16’larla, tanklarla, toplarla saldıran Fetullahçılar tarihte hiçbir darbecinin işlemediği cinayetleri ve cürümü işlediler. Hiç bir darbe döneminde milletin üzerine ateş açılmadı, kimsede bunu aklına getirmedi çünkü aklı olan bu millet, cepheye almanın akıl karı olmadığını bilir. Bu aziz millete belki arkadan dolaşıp hainlik yapabilirsiniz ama cepheden girerseniz cevabınızı alırsınız. Bizi bin yıldır bu coğrafyada ayakta tutan güç; bu milleti ölümü öldürmüş olmasıdır" şeklinde konuştu.

5 Temmuz gecesi vatanı ve bayrağını seven herkesin aslan gibi kükrediğine dikkat çeken Küçükyılmaz, "O gece en ürkek zannettiğimiz arkadaşımızın dahi nasıl aslan kesildiğine şahit olduk. Bu milletin bağından çıkmış fakat robot haline getirilmiş, aklını küresel ağababalarına teslim etmiş olan Fetullahçıların işte hesap edemediği şey buydu, ilişkilerin ve diyaloglarında samimi olmayan, zihinleri arkasında başka hesaplar ve planlar kuran bu hainlerin o gece felekleri şaştı. 16 Temmuz sabahı eğer millet olarak eğer kaybetseydik, darbeciler ve bu taşeron örgüt kazansaydı iç savaş çıkacaktı ve vatan toprakları işgal edilecekti. Millet olarak durmadık, canımızdan vazgeçtik ancak bayrağımızdan ve vatanımızdan vazgeçmedik çünkü milletimiz lideriniz bulmuştu. Bu millet 27 Mayıs 1960 darbesinde olduğu gibi öldürülen liderinin arkasından ağlamamak için o gece sokağa döküldü. Dedelerimiz Menderes’e sahip çıkamadı, babalarımız 12 Eylül’de, 12 Mart’ta gözlerinin önünde götürülen siyasetçilerine sahip çıkamadı ancak 15 Temmuz’da bu millet kendi seçtiği Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve vatanına sahip çıktı" diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Polat, Kurumsal İletişim Başkanı Küçükyılmaz’ı Malatya’da ağırlamaktan onur duyduklarını ifade edip teşekkürlerini sunarken ‘elif-vav’ tablosu hediye etti. Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Tuna ise kayısı paketi takdim etti.

Konferansın sonunda ise Küçükyılmaz, ‘Şeyh ile Hükümdar’ isimli kitabını imzaladı.