22 özel harekatçı dualarla sınır hattına uğurlandı

Suriye'de süren 'Zeytin Dalı Harekatı'na destek için Kahramanmaraş'tan 22 Özel Harekat polisi dualar eşliğinde sınır hattına uğurlandı.

22 özel harekatçı dualarla sınır hattına uğurlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Suriye’de süren ‘Zeytin Dalı Harekatı’na destek için Kahramanmaraş’tan 22 Özel Harekat polisi dualar eşliğinde sınır hattına uğurlandı.

Kahramanmaraş Polis Özel Harekat Müdürlüğünde düzenlenen uğurlama törenine polislerin aileleri de katıldı. Sınır hattına uğurlanan Polis Özel Harekatta (PÖH) görevli 22 polis için kurban kesilip, Kur’an-ı Kerim okundu. İl Müftüsü Celal Sürgeç tarafından yapılan duaya polisler hep birlikte ’amin’ dedi. Yemin eden polisler tekbirler eşliğinde uğurlandı.

Uğurlama programında konuşan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, “Bütün milletimiz sizlere minnettardır, sizlere duacıdır” dedi. Polis Özel Harekatın çok özel bir yerinin olduğunu belirten Vali Özkan, "Türkiye’de Özel Harekat polisimizin yapmış olduğu kahramanlıklar bütün milletin gönlünde, vicdanında taht kurmuştur. Bütün milletimiz sizlere minnettardır, sizlere duacıdır. Çünkü siz milyonlarca insanın yapmak istediği, koşmak istediği bu fitneyi, fucuru ve terörü bertaraf etme, milletin, memleketin, devletin bekasını devam ettirme fonksiyonunu en önde icra ediyorsunuz. Bugün de bütün milletimizin her ferdinin olduğu gibi Türk polis teşkilatının güzide kurumu bu Özel Harekat polislerimizi sınırımıza yakın İslahiye’ye yolcu ediyoruz. Sadece bu gönderdiğimiz kardeşlerimiz değil, burada kalan arkadaşlarımız da ’bizi de gönderin’ temayülü içindeler. Allah hepinizi muhafaza ve muzaffer etsin, Cenab-ı Allah ayağınıza taş değdirmesin” dedi.

Vali Özkan, konuşmasından sonra Polis Özel Harekat polislerini tek tek ellerini sıkarak sınır hattına uğurladı. Gözyaşlarının sel olduğu uğurlama töreninde 1,5 yaşındaki Ömer Faruk Uzun, babasını polis üniforması ile uğurladı. Anne Şenay Uzun da, “Ben burada eşim için sadece dua edebilirim. Ben bir Çanakkale’ye giden, Kurtuluş Savaşı’na giden eşimi uğurlamıyorum belki ama bu da eminim o kadar değerlidir. Ben sadece dua ederek kocamı bekleyeceğim. Elimden çünkü başka bir şey gelmiyor. Ben elimi açtım, Rabbime teslimim. Ben sıhhat ile gönderiyorum kendisini, Rabbim de sıhhat ile göndersin bize inşallah” diye konuştu.

22 özel harekatçıdan biri olan Mehmet Öztürk, “Devletimiz için, milletimiz için, halkımızın güvenliği için Mehmetçiğimize desteğe gidiyoruz. Bizim için önemli olan devletimizin devamlılığı. Şehit olursak cennet bizim, kalırsak da vatan bizim” dedi.