3 Ülkede koronavirüs bilançosu ağırlaşıyor

Toplam vaka sayısı ABD'de 3 buçuk milyonu, Brezilya'da 2 milyonu aştı. Brezilya'da her gün bin kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybediyor. Hindistan'da ise can kaybı 25 bini aştı.

3 Ülkede koronavirüs bilançosu ağırlaşıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünyada corona virüsten en çok etkilenen Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) bir günde kaydedilen corona vaka sayısı 77 bin 300'ü aştı. Bu rakam salgının başlangıcından bu yana kayda geçen en yüksek sayıya tekabül ediyor. Johns Hopkins Üniversitesi'nin corona virüs veritabanına göre, daha önce 10 Temmuz'da kaydedilen 67 bin 800'lük vaka sayısı en yüksek rakam idi.

Yaklaşık 330 milyon kişilik nüfusa sahip ülkede şu ana kadar 3 buçuk milyondan fazla insan corona virüse yakalanmış bulunuyor. 138 bin civarında kişi de virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Corona önlemlerinin gevşetilmesiyle birlikte ülkede salgın, haziran ayı ortasından bu yana ciddi biçimde ivme kazanmış bulunuyor. Ülkenin birçok eyaleti buna tepki olarak, ekonominin yeniden açılmasını frenlemiş, durdurmuş veya gevşetme kararlarını geri çekmiş durumda.

BREZİLYA'DA CAN KAYBI ARTIYOR

Corona virüsten en çok etkilenen ikinci ülke olan Brezilya'da kayıt altına alınan yeni tür corona virüs vaka sayısı 2 milyonu aştı.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, ülkede korona kaynaklı can kaybı sayısı da 76 bini aşmış durumda.

Kaydedilen verilere göre, Mayıs ayının sonundan bu yana 210 milyon kişilik nüfusa sahip Brezilya'da her gün ortalama binden fazla kişi virüs nedeniyle yaşamını kaybetmiş bulunuyor.