3,5 yaşındaki Yusuf'un yürümesi için yüzde 75 şansı var

Elazığ'da serabral palsi (SP) hastası olan ve yürümesi için yüzde 75 şansı bulunan 3,5 yaşındaki Yusuf'un 3 ameliyat olması gerekiyor. Aile, oğulları için ilk ameliyat parasını arkadaşların yardımıyla ayarlarken 2 ve 3'üncü ameliyat için destek bekliyor.

3,5 yaşındaki Yusuf'un yürümesi için yüzde 75 şansı var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da yaşayan Ender ve Kübra çiftinin tek çocukları olan Yusuf, doğum esnasında oksijensiz kaldığı için SP hastası oldu. Hastalığı nedeniyle yürüyemeyen Yusuf’a doktorlar 3 ameliyat ve fizik tedavi ile yüzde 75 yürüme şansının olabileceğini söyledi.Askeri ücrete çalışan baba Ender, oğlunun ilk ameliyatı için arkadaşlarından maddi destek aldı. Oğlunun ameliyatını borç para ile ay sonu yaptıracak olan Baba Ender, devamında yapılması gereken 2 ameliyat ve fizik tedavi için yetkililerden destek istedi.

Oğlu Yusuf’un kalbi durmuş bir şekilde dünyaya geldiğini belirten Ender Özen, “25 gün küvezde kaldı. Kalbi durduğundan dolayı beynine oksijen gitmemiş. Daha sonra yürümesinde sıkıntı olduğunu anladık. Burada 2 sene boyunca fizik tedavi sağladık. Eşimle birlikte İstanbul’da bir özel hastaneye gittik ve doktora gösterdik. Bir ameliyat olması gerektiğini söylediler. Ameliyatı yapmak için bize 16 bin lira para gerekiyordu. İlk ameliyatı bu ayın sonuna doğru yaptıracağız. O parayı arkadaşlardan tedarik ettik” dedi.

Oğlunun 2 ameliyat daha olması gerektiğini dile getiren Özen, “İkinci ameliyatı yapmamız için hiç paramız yok. Daha sonrasından üçüncü bir ameliyat daha söylediler. Yaklaşık 40 bin liraya ihtiyacımız var. Ben de askeri ücret ile çalışıyorum. Herhangi bir şey yapamıyorum ve evimde kira. Yetkililerden rica ediyorum bize yardımcı olmalarını diliyorum" diye konuştu.

Doktorların yüzde 75 şans verdiğini aktaran bana Özen, haftanın 5 günü oğlunun fizik tedavi de görmesi gerektiğini ancak imkanlar ölçüsünde 2 gün gidebildiklerini kaydetti.