Adıyaman'da Suriyeli çocuklara Türkçe eğitim veriliyor

Adıyaman Gökkuşağı Derneği tarafından 'Mültecilere yönelik acil koruma ve eğitim desteği' projesi kapsamında Suriyeli çocuklara Türkçe eğitim veriliyor.

Adıyaman'da Suriyeli çocuklara Türkçe eğitim veriliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman Gökkuşağı Derneği tarafından ‘Mültecilere yönelik acil koruma ve eğitim desteği’ projesi kapsamında Suriyeli çocuklara Türkçe eğitim veriliyor.

Suriye’de yaşanan savaştan kaçarak Adıyaman’a gelen Suriyeli çocukların Türkiye’de daha rahat bir yaşamaları için Gökkuşağı Derneği tarafından ‘Mültecilere yönelik acil koruma ve eğitim desteği’ projesi kapsamında Türkçe eğitimler veriliyor.

Adıyaman Üsküdar Bilgi ve Kültür Evinde 6-12 yaş aralığında olan Suriyeli çocuklara verilen eğitimler kapsamında birçok çocuk verilen eğitimler sonucunda Türkçe konuşmayı ve Türkçe yazmayı öğrenmeye başladı. 7 aydır eğitim gören 158 öğrenci Türkçe öğrenmenin zor olduğunu ama Türkçe’yi oldukça çok sevdiklerini kendilerine eğitim veren öğretmenlerin oldukça kendilerine karşı ilgili olduklarını söyledi. Çocuklara Türkçe ders veren Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Mücahide Ayaz, Suriyeli çocukların eğitim sayesinde Türkçe konuşmayı, yazmayı, okumayı öğrendiklerini ve bu eğitim sayesinde Suriyeli çocukların daha rahat Türkiye’de yaşam sağlayabileceklerini vurguladı.

Eğitim ile ilgili konuşan Gökkuşağı Derneği Başkanı Sezai Yılmaz ise, "Suriyeli çocuklarımıza Türkçe okuma, yazma amacıyla açtığımız bir kurs. Bu kursumuz 1 yıl boyunca gerçekleştirilecek" dedi.