Adıyaman'da trafik uygulamaları sıklaştırıldı

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince trafik uygulaması gerçekleştirildi.

Adıyaman'da trafik uygulamaları sıklaştırıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince trafik uygulaması gerçekleştirildi.

Trafik polis ekipleri tarafından Atatürk Bulvarı DSİ kavşağında trafik uygulaması gerçekleştirildi.

Yapılan trafik uygulamasında emniyet kemeri kullanan araç sürücülerine duyarlılıklarından ve kurallara uymalarından dolayı polisler tarafından teşekkür edilirken emniyet kemeri kullanmayan sürücüler ise uyarıldı.

Kask ve emniyet kemeri konusunda oldukça hassas olduklarını dile getiren Trafik Denetleme Şube Müdürü Osman Kolay, emniyet kemeri ve motosikletlerde kask kullanımlarının yaşanan kazalarda yaralanma ve ölme gibi risklerin azaldığını vurguladı.

Bütün motosiklet sürücülerini kask takmaları konusunda uyaran Kolay, “ Bizler yaşanabilecek kazaları en az seviyeye indire bilmek adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Motosiklet sürücülerimizden kask kullanmalarını ve kasksız hiçbir şekilde motosiklete binmemelerini ve trafik kurallarına uymalarını istiyoruz. Aynı zamanda diğer sürücülerimizden de emniyet kemeri kullanmalarını trafikte seyir halindeyken dikkatlerini dağıtacak şeylerle uğraşmamalarını bütün dikkatlerini yola vermelerini istiyoruz. Emniyet kemeri bir kaza durumunda sürücünün araçtan fırlamamasını, kafasını sağa yada sola çarpmamasını önlemektedir. Sürücülerimizi trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıyoruz ve bu uygulamalarımız sıklıkla devam edecektir” diye konuştu.