Adıyamanlı çiftçiler Diyarbakır'da tarım fuarını gezdi

Adıyaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü ve Kahta Ziraat Odası Başkanlığının ortak hazırladıkları organizasyonla Diyarbakır'da düzenlenen TÜYAP Tarım ve Hayvancılık Fuarına katılan Adıyamanlı çiftçiler, tarım alanında yenilenen teknolojileri yerinde inceledi.

Adıyamanlı çiftçiler Diyarbakır'da tarım fuarını gezdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü ve Kahta Ziraat Odası Başkanlığının ortak hazırladıkları organizasyonla Diyarbakır’da düzenlenen TÜYAP Tarım ve Hayvancılık Fuarına katılan Adıyamanlı çiftçiler, tarım alanında yenilenen teknolojileri yerinde inceledi.

Diyarbakır’da düzenlenen fuara katılan 150 Adıyamanlı çiftçi, gelişen teknoloji ile beraber tarım alanında değişen ve gelişen teknolojileri yerinde inceleyerek tarım, hayvancılık, tavukçuluk ve süt endüstrisi hakkında yeni bilgiler aldı.

Fuara Adıyaman’dan 150 çiftçi ile katılım sağladıklarını belirten Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı, fuarların tanıtım açısından çiftçiler için çok faydalı olduğunu söyledi.

Turanlı, “Çiftçilerimizin gelişen teknoloji ile beraber tarım alanında da değişen ve gelişen teknolojiden faydalanması açısından büyük fırsat oldu. Çünkü burada tarım makinelerinden bitkisel üretim firmalarına, hayvancılık ekipmanlarından traktör modellerine ve tarım aletlerine kadar geniş ürün yelpazesi var. Dolayısıyla çiftçilerimiz burada, sektör ile ilgili yeni gelişmeleri yakından takip ederek tarım ve hayvancılık sektöründeki yenilikleri yerinde inceledi. Çiftçilerimiz modern uygulamalar ile tarımsal üretimin nasıl gerçekleştiğini gördü. Konu ile ilgili detaylı bir şekilde bilgi sahibi oldu” dedi.

Adıyaman ve Kahta Ziraat Odası Başkanlığının ortak hazırladıkları organizasyonla Diyarbakır’da düzenlenen fuara katılan çiftçilerden Haci Nuri Tanyıldız, “Hem ilimizdeki tarımının gelişmesine hem de tarım sektöründeki son teknolojilerin uygulanabilirliği açısından fuar gezimizin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı bu tür organizasyonlar devam etmesi gerekiyor” diye konuştu.