Adıyamanlılar Vakfından depremzede öğrencilere giysi yardımı

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde depremzede öğrencilere Adıyamanlılar Vakfı Gençlik Platformu tarafından kışlık giyim yardımı yapıldı.

Adıyamanlılar Vakfından depremzede öğrencilere giysi yardımı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde depremzede öğrencilere Adıyamanlılar Vakfı Gençlik Platformu tarafından kışlık giyim yardımı yapıldı.

Samsat ilçesi Yarımbağ İlkokulunda düzenlenen yardım töreniyle 200 öğrenciye kışlık giyim yardımında bulunuldu. Her öğrenciye eşofman, ayakkabı ve mont yardımında bulunuldu. Montların ceplerine birer çikolata bırakıldı.

Törene Samsat İlçe Kaymakamı Sedat Sezik, Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hamza Taşan, Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şube Başkan Vekili Yakup Akıncı, Gençlik Platformu Adıyaman Şube Başkanı Mahmut Ateş, okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Gençlik Platformu Adıyaman Şube Başkanı Mahmut Ateş, “Adıyaman Gençlik Platformu, Adıyamanlılar Vakfı bünyesinde kurulan bir platformdur. Bu platform özellikle gençlik ve sosyal sorumluluk alanında faaliyetlerini yürütür. Nerde yardıma muhtaç bir Adıyamanlı varsa vakıf olarak elimizden geldiği ve gücümüz yettiği kadarı ile onlara koşmaya çalışıyoruz. Bu anlamda da Samsat’a okuyan 200 depremzede öğrenciye kışlık yardımında bulunduk. Yardımların öğrencilere ulaştırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şube Başkan Vekili Yakup Akıncı, “Adıyamanlılar Vakfı olarak yıllık ortalama bin üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Bu yıl da, Adıyamanlılar Vakfının yan kuruluşu olan Gençlik Platformu, Samsat’taki ilkokul öğrencilerimize kısmen de olsa bir yardım yapmak istediler. Başta Hamza Taşan kardeşimiz, Hüseyin Alagöz ve Recep Demir kardeşimiz olmak üzere kendi atölyelerinde hazırlamış oldukları bin parke, ayakkabı ve eşofman olmak üzere 200 öğrencimize yardımda bulundular. Allah kendilerinden razı olsun. Bizde bu gün bu yardımları öğrencilere vermek üzere buraya geldik” dedi.

Düzenlenen yardım töreninde konuşan Adıyamanlılara Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hamza Taşan, sosyal yardımlaşmanın önemine dikkat çekerek, “Malumunuz geçen sene Samsat’ta bir deprem yaşandı. Depremden dolayı bu kardeşlerimizin çadırlarda kalan öğrencilerimizin okullarda ihtiyaçlarının olduğunu bize bildirdiler. Bizde bu doğrultudan yola çıkarak kışlık ihtiyacını gidermek için 200 adet parke, 200 çift ayakkabı ve 200 eşofman olmak üzere 3 parça dan oluşan yardım malzemelerini getirdik. Öğrencilerimize dağıttık. Onlara az da olsa sevinçlerine ortak olmaya çalıştık. Bu doğrultuda hareket ederek aslında biz inancımızın gereğini yaptık. Çünkü dinimiz bunu bize emrediyor. ‘Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir’ diyen bir peygamberin ümmeti olarak biz bu sosyal sorumluluğu buna dayanarak buradaki kardeşlerimizin yanına geldik. Soğukta donarken biz sıcak yataklarımızda olamazdık. Ve biz buradayız bugün de yarın da her zaman onların yanlarındayız. Ve elimizden geldiğince yardım etmeye çalışacağız. Dolayısıyla bize burada yardımcı olan tüm devlet erkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de vakıf olarak bize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” dedi.