Ahilik Kültürünü yaşatan esnaf ve sanatkara başarı belgesi

Ahilik Haftası nedeniyle mesleğinde istihdam oluşturan ve başarılı olan esnaf ve sanatkarlara başarı belgesi verildi.

Ahilik Kültürünü yaşatan esnaf ve sanatkara başarı belgesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ahilik Haftası nedeniyle mesleğinde istihdam oluşturan ve başarılı olan esnaf ve sanatkarlara başarı belgesi verildi.

Yeni Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatif Başkanlığı tarafından düzenlenen tören ile başarılı olan esnaf ve sanatkarlara başarı belgesi verildi. Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Ticaret İl Müdürü Ömer Uslu, Yeni Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatif Başkanı Mustafa Salman, oda başkanları ve esnaflar düzenlenen törene katıldı. Her meslek dalından 30 kişiye verilen başarı belgesi toplamda 400 kişiye verildi.

Törende konuşan Yeni Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatif Başkanı Mustafa Salman, “Esnaf ve sanatkarımızın önderi, Ahi Evran’ın çağdaş yaşam şartlarına uygun törelerini yaşatmak, iş ahlakını yerleştirmek ve kooperatifimiz aracılığıyla kullanmış olduğu krediler ile istihdamı sağlamalarına yardımcı oluyoruz. Adıyaman esnafının gelişmesine ve ülke ekonomisine yapmış olduğunuz hizmetlerle birlikte Ahilik kültürüne katkı sağlayarak insana değer veren, dayanışmayı özendiren ve adaleti amaçlayan temel ilkelerini ve insanlığın ortak erdemleri olan sevgi, bilgi, dostluk, adalet ve dayanışma gibi değerlere sağladığınız katkıdan dolayı teşekkür ederim.

Esnafımız büyük sorumluluk taşıyor. Kooperatif olarak esnafımızı güçlendirecek adımlar atıyoruz ve atacağız. Esnafımızın da Ahilik geleneği ile toplumsal yapımızı bir arada tutmaya, Adıyaman’ımızı geleceğe taşımaya devam edeceğine inanıyorum.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı ise, Ahilik geleneğinin önemine işaret ederek esnafa verilen desteklerden bahsetti.

Vali Nurullah Naci Kalkancı, “Adıyaman halkı farklılıklarına rağmen birbiriyle bir olmayı, birlikte yaşamayı özümsemiş nadide illerimizden birisidir. Böyle bir halka hizmet etmekten gurur duyuyorum. Ahilik kültürünü yaşatan ve mesleğinde başarılı olan esnaf ve sanatkarlarımıza bu belgelerin verilmesi beni çok mutlu etti. Bu belgeleri hak eden tüm esnaf ve sanatkarımızı kutluyorum” dedi.

Başkan Mustafa Salman, Vali Nurullah Naci Kalkancı’ya tablo hediye etti