Aileler arasındaki husumeti barış yemeği bitirdi

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde iki aile arasındaki husumeti, verilen barış yemeği bitirdi.

Aileler arasındaki husumeti barış yemeği bitirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde iki aile arasındaki husumeti, verilen barış yemeği bitirdi.

Karlıova ilçesinde yaklaşık iki ay önce Tiryaki ve Karabulak aileleri arasında yaşanan silahlı kavgada 5 kişi yaralanmıştı. Husumetin, kan davasına dönüşmeden barışla sonuçlanması için devreye Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin ve Belediye Başkanı Veysi Bingöl girdi.

Kaymakam Yetgin ve Belediye Başkanı Bingöl tarafından yaklaşık iki aydır yapılan arabuluculuk sonucunda barıştırılan aileler, barış yemeğinde bir araya geldi. Kavgaya karışan iki aile mensuplarının bir araya geldiği yemeğe, ilçede bulunan kanaat önderleri de eşlik etti.

Devletin yıllarca sürdürdüğü savaşların bile barışla sonuçlandırıldığını vurgulayan Kaymakam Levent Yetgin, “Burada önemli olan şey, sizler bugün içinde bulunduğunuz toplum için örnek bir tavır davranış sergilediniz. Her iki tarafta hakkından vazgeçmeyip bu husumeti devam ettirebilirdi. Ben bu hadiseye yaklaşımdaki olgunluğunuz adına, iki aileye de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Belediye başkanımız bu iş için çok çaba sarf etti bizde kendisine destekçi olduk. Her iki tarafla da defalarca görüşüldü, görüştük. Sözün üstüne sözde söylemediniz Allah hepinizden ayrı ayrı razı olsun"dedi.

Bir daha böyle bir sulh yemeği yaptıracak bir gerekçe ile ilçenin karşılaşmaması temennisinde bulunan Kaymakam Yetgin, "Kavga, gürültü hoş bir şey değil. Kardeşlik, güzellik içinde yaşamak varken, memleketin her tarafı çok büyük, herkese yetecek kadar ekmek, su da var. Önemli olan bu kırgınlığı sona erdirmekti, sizlerde iki aile olarak, Karlıova’nın ileri gelenleri olarak üstünüze düşeni yaptınız, bizleri kırmadınız” ifadelerinde bulundu.

Yemeğinin ardından dua edilmesi ve barış yeminiyle, husumeti geride bırakan aileler, tokalaşıp, birbirine sarıldı.