AK Eğitim Seferberliği Diyarbakır'a sıçradı

Fatih Erdoğan tarafından başlatılan 'kütüphanesiz ve 15 Temmuz köşesi olmayan okul kalmasın' projesi kapsamında Diyarbakır'da bir okulda kütüphane ve 15 Temmuz köşesi açıldı. Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Elinde molotof ile değil, elinde el yapımı bomba ile değil elinde kitabı ile ve elinde kalemi ile değil Türkiye'de dünyada söz sahibi olacak nesiller yetiştirmek bizim öncelikli görevimiz olmalı dedi.

AK Eğitim Seferberliği Diyarbakır'a sıçradı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fatih Erdoğan tarafından başlatılan ’kütüphanesiz ve 15 Temmuz köşesi olmayan okul kalmasın’ projesi kapsamında Diyarbakır’da bir okulda kütüphane ve 15 Temmuz köşesi açıldı. Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, “Elinde molotof ile değil, elinde el yapımı bomba ile değil elinde kitabı ile ve elinde kalemi ile değil Türkiye’de dünyada söz sahibi olacak nesiller yetiştirmek bizim öncelikli görevimiz olmalı” dedi.

Yenişehir ilçesinde bulunan Huzurevleri İlkokulunda düzenlenen etkinliğe Fatih Erdoğan’ın danışmanı Fatma Figen Demirkol, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan programda bir konuşma yapan Fatma Figen Demirkol, kendilerinin bilinçli bir toplum yetiştirmek istediklerini söyledi. Demirkol, “Eğitimden geçen bu süreç, evlatlarımızı daha kaliteli eğitimden, kitaplardan okuyup araştırmaktan geçmektedir. Milletimiz bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir. Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler ertesi gün, akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmıştır. Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılması ile Türkiye artık yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke artık 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür” dedi.

Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, terörün panzehrinin eğitim olduğunu söyledi. Aslan, şöyle devam etti:

“15 temmuz hain darbe girişiminin amacı Türkiye’yi Suriye’ye çevirmekti. Ama Türk’ü ile Kürt’ü ile Laz’ı ile Çerkez’i ile tek vücut olduk. Eğitimin sayesinde değil ülkemizde, dünya çapında elinde molotof ile değil, elinde el yapımı bomba ile değil elinde kitabı ile ve elinde kalemi ile değil Türkiye’de dünyada söz sahibi olacak nesiller yetiştirmek bizim öncelikli görevimiz olmalı.”

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı yapıldı. 15 Temmuz köşesinin ziyaret edilmesinin ardından program sona erdi.