AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Büyüme rakamları açıklandı, bu kadar saldırılara rağmen, 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen geçen yıl Türkiye yüzde 2.9 büyüme sağladı. Cazibe merkezleri programı kapsamında Doğu ve Güneydoğu için 100 milyar liralık teklif var dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz:
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Büyüme rakamları açıklandı, bu kadar saldırılara rağmen, 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen geçen yıl Türkiye yüzde 2.9 büyüme sağladı. Cazibe merkezleri programı kapsamında Doğu ve Güneydoğu için 100 milyar liralık teklif var" dedi.

Bingöl Organize Sanayi Bölgesinde 83 milyon liraya mal olacak ilaç fabrikasının temel atma töreni yapıldı. Törene Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü İbrahim Çapak, Emniyet Müdürü Metin Akay, meslek kuruşları temsilcileri ve kurum amirleri katıldı.

Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, temeli atılan projenin, tıbbi ilaç, solüsyon üretimini öngören nitelikli bir tesis olduğunu tam kapasiteye ulaştığında 100’den fazla insanı istihdam edileceğini söyledi. Bu yatırımın hızlı bir şekilde gelişeceğini belirten Yılmaz, “Bu yatırımla birlikte çok daha geniş farklı yatırım imkanları sunan Cazibe Merkezleri programımız var. Bu programın hayata geçirilmesiyle imalat sanayisine dönük fabrikaların sayısı artacaktır. 6. Bölge teşvikleriyle cazibe merkezleri desteklerimiz birleştiği zaman artık yatırım yapmamak için hiçbir sebep kalmıyor. Cazip şartlar için 100 milyar lira civarında doğu ve güneydoğu için teklif var. Tekliflerin teknik değerlendirmelerini ilgili kuruluşlarımız yapıyor. Sağlam, sürdürülebilir projeler tespit edilecek ve bunlara kamu olarak destek vereceğiz. Bu da ekonomimizi büyütecektir. Bir taraftan da bölgeler arası dengesizlikleri azaltmış olacağız. Hem Türkiye’nin toplam ekonomik performansını yükseltmiş olacağız, hem de 2023 hedeflerine, doğunun, güneydoğunun üretim ve ihracat, istihdam anlamında daha fazla katkı sunmasını sağlayacağız. Diğer taraftan da bölgeler arası dengesizlikleri azaltacağız ve kişi başına geliri, refahı doğuda, güneydoğuda daha üst noktalara taşıyacağız” diye konuştu.

"İstikrarlı bir ortamımız var"

16 Nisan’da yapılacak Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, “Referanduma doğru gidiyoruz. Bu referandumda ekonomiyle yakından ilgili aslında, şu noktanın altını çizmek istiyorum ekonominin en büyük ihtiyacı güven ve istikrardır. Güven ve istikrarın olduğu ortamlarda, belirsizlikler azalır ve önünüzü daha iyi görmeye başlarsınız. Geçmişte istikrarın olmadığı dönemlerde, Türkiye’de üç gün sonrasını, bir ay sonrasını tahmin edemiyordunuz. Ama şimdi çok şükür istikrarlı bir ortamımız var” dedi.

Yüzde 2.9’luk büyüme

Büyüme rakamlarının açıklandığını kaydeden Yılmaz, "Bu kadar saldırılara, 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen geçen yıl Türkiye yüzde 2.9 büyüme sağladı. Bütün bu iç ve dış olumsuz şartlara rağmen büyüme sağlandı. Birde düşünün bu şartlardan çıkmış bir Türkiye, yönetim kalitesini yükseltmiş bir Türkiye, çok daha hızlı bir şekilde büyüyecektir. Son 14 yılda sağlanan bu büyüme, istikrar kişiye ve partiye bağlı bir büyüme oldu. Sistemden kaynaklanan büyüme ve istikrar değil. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güçlü bir partinin iktidar olmasından kaynaklandı. Şimdi diyoruz ki artık bu istikrar kalıcı hale gelsin. Kişiye ve partiye bağlı olmasın, kalıcı bir istikrar olsun”diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından protokolün katılımı ile temel atma töreni gerçekleştirildi.