AK Parti'Lİ Aktay'dan 'kayıt dışı iktidar' benzetmesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay, mevcut sistemin 'kayıt dışı' iktidarların devletin sahibi olmasına imkan verdiğini kaydetti.

AK Parti'Lİ Aktay'dan 'kayıt dışı iktidar' benzetmesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay, mevcut sistemin ‘kayıt dışı’ iktidarların devletin sahibi olmasına imkan verdiğini kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay, Adıyaman’da katıldığı “Türkiye’de Siyasal Sistem Sorunları ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi” konulu söyleşide 16 Nisan’da yapılacak referandumun ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Şehir Akademi söyleşisinde Aktay, üniversiteye giriş sistemi üzerine de değerlendirmelerde bulundu. Bu millete 1. Dünya Savaşı’ndan itibaren bir ideoloji ve bir yönetim anlayışının empoze edilmeye çalışıldığını kaydeden Aktay, “Halk ile devlet arasında bir kopukluk olmuştur. Devlet kesinlikle milletin devleti olmamıştır. Bu kopukluk vardır ve bizim tüm gayemiz devlet ile milleti birleştirmektir. Bizim mücadelemizin özü bu olmuştur. Öbürlerinin de mücadelesi milletin devleti ele geçirmesini engellemektir” dedi.

Aktay, “Milletvekilleri halkın oyuyla Meclise gidiyor. Halkın taleplerini yerine getirmeye çalışıyor ama birileri çıkıp ‘dur’ diyor. Halk ne derse desin, kimi seçerse seçsin, parlamentoya kim seçilirse seçilsin umurlarında değil. Parlamenter sistem şimdiye kadar uygulandığı şekliyle bu tür vesayet odaklarına, kendilerini bu devletin gerçek sahibi gören kayıt dışı iktidar sahiplerine bu iktidar fırsatını veriyordu. Eğer 15 yıldır bu iktidar odaklarını geriletmişsek bu AK Partinin tek başına iktidar olması sayesindedir. Bu Recep Tayyip Erdoğan sayesindedir. Onun liderliği sayesinde adım adım gerilettik. Ama bu sistem o odakların iktidar imkanını kullanmasına elverişlidir. Hani diyorlar ya ‘tek adam dönemi geliyor’ diye. Emin olun bu sisteme ihtiyaç duyacak en son kişi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Çünkü o zaten güçlüdür. Kimsenin 18 maddelik anayasa paketiyle ilgilendiği yok. Sloganlarla tek adam rejimi getireceksiniz, kuvvetler ayrılığını bitireceksiniz diyenleri insafa davet edin ve 18 maddeyi incelemelerini söyleyin. Amaç Türkiye’deki istikrarı kalıcı hale getirmek, yürütme erkini güçlü kılmak, başka güç odaklarının üstün gelmesini engellemektir” diye konuştu.

Söyleşinin açılış konuşmasını Şehir Akademi adına yapan Bülent Kaplan ise, 6 derneğin bir araya gelerek oluşturduğu Şehir Akademinin faaliyetlerinden bahsetti. Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu da konuşmasında Adıyaman’ın toplumsal yapısından bahsederek, bu yapısının tüm dünyaya örnek olduğunu kaydetti.

Etkinliğe Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. D. Talha Gönüllü, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Memur-Sen Temsilcisi Ali Deniz, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.