Akupunktur tedavisi ile hamile kaldı

8 yıldan bu yana çocuk hasreti ile yanıp tutuşan Tokatlı Şükran Mert, 8 yılda 6 kere tüp bebek, 3 kere de aşılama yöntemi ile gebe kalmaya çalıştı. Hayata küsen Mert, arkadaşının tavsiyesi ile başladığı akupunktur tedavisinin ardından hamile kaldı. Kızını kucağına almaya hazırlanan Şükran Mert, hayata dört elle tutunmaya başladı.

Akupunktur tedavisi ile hamile kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

8 yıldan bu yana çocuk hasreti ile yanıp tutuşan Tokatlı Şükran Mert, 8 yılda 6 kere tüp bebek, 3 kere de aşılama yöntemi ile gebe kalmaya çalıştı. Hayata küsen Mert, arkadaşının tavsiyesi ile başladığı akupunktur tedavisinin ardından hamile kaldı. Kızını kucağına almaya hazırlanan Şükran Mert, hayata dört elle tutunmaya başladı.

30 yaşındaki Şükran Mert, 8 yıl önce eşi Ahmet ile hayatını birleştirdi. Evliliklerinin ilk dönemlerinde çocuk sahibi olmak isteyen çift, bir süre hastaneye gitmeden hayatlarını sürdürdü. Bir müddet sonra çocuk özlemini dindiremeyen çift hastaneye başvurdu. Ankara ve Samsun’daki hastanelerin yolunu tutan Mert çifti, 6 kez tüp bebek tedavisi gördü. Tüp bebek tedavisinin sonuç vermemesi üzerine 3 kez de aşılama yöntemine başvuran çift, her seferinde hüsran yaşadı. Bir süre hayata küsen ve tedavi olmayı reddeden Şükran Mert, arkadaşının tavsiyesi ile Diyarbakır’da Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Medikal Akupunkturist Doç. Dr. Hakan Çoksüer’in yanına geldi. Doç. Dr. Çoksüer, bir süre Mert’e akupunktur tedavisi uyguladı. Bu süre zarfında kafasındaki sorunları bitiren ve stresten arınan Mert, hamile kalmayı başardı. Yaklaşık 6 ay sonra çocuğunu kucağına almanın heyecanı ile yaşayan Şükran Mert, hayata tekrar dört elle tutunmaya başladı.

"Akupunktur sayesinde mutlu haberi aldık"

Yaşadıklarını İHA’ya anlatan Şükran Mert, yaklaşık 6 yıldır tedavi denediklerini ve hepsinin negatif olduğunu söyledi. 6 tüp bebek denemesi ve 3 aşılama denemesinin olduğunu aktaran Mert, "Bunların hepsinde sonuçlar ne yazık ki negatif. Bir arkadaşımın sayesinde Hakan hocanın yanına geldim. Akupunktur yönteminin ardından hamilelik elde ettim. Ankara, Samsun ve Çorum’da birçok hastaneye gittik. Buralarda olduğum tedavi sonuç vermedi. Bizim hiç ümidimiz kalmamıştı, her seferinde son diye 6 defa denedik. Akupunkturu da duyunca, bunu da yapalım, bunu da deneyelim dedik ve çok şükür sonunda mutlu haberi aldık. Akupunkturun rahatlatıcı bir özelliğinin olduğunu söyleyebilirim. Benim sinirli ve gergin bir yapım var. Ama bunun bana çok faydası oldu. Rahatlattı beni, ondan sonraki denememizde de oldu" dedi.

"Stresin varlığı başarıyı azaltır"

Akupunktur tedavisi ile Şükran Mert’in hayallerine kavuşmasını sağlayan Doç. Dr. Hakan Çoksüer ise, hastalarının 6 defa tüp bebek denemesi, 3 defa aşılama başarısızlığından sonra kliniklerine başvurduğunu söyledi. Doç. Dr. Çoksüer, şöyle konuştu:

"Ankara’da Çorum’da ve Samsun’da tüp bebek denemeleri yapmış fakat hiçbir tanesinden sonuç alamamıştı. Bize geldiğinde şükran hanım ciddi anlamda gergin, stresli ve artık umutsuz bir şekilde kliniğimize başvurdu. Biz de tüp bebek başarısızlığı ve ciddi anlamda stresli olan hastalarımıza ilk önce akupunktur tedavisine başlıyoruz. Biz burada akupunkturun etki mekanizmalarına baktığımızda birincisi stres, biz biliyoruz ki stres tüp bebek başarısında çok ciddi bir etki oluşturuyor. Stresin varlığı bile tüp bebeğin başarısızlığa gitmesinin çok önemli bir etken. Bunun için stresi en aza indirmemiz gerekiyor. İkinci başarısı yumurtaların kalitesini akupunktur ile arttırabiliyoruz, bu da tüp bebek başarısında çok önemli bir etmen. Üçüncüsü embriyo oluştuktan sonra bu embriyonun rahme tutunması önemli. Biz akupunktur ile aynı zamanda bu embriyonun rahme daha iyi tutunması için bu işleri uyguluyoruz. Dördüncüsü de hastaya akupunktur yaparak bağışıklık sistemini güçlendirerek bebeğin daha iyi bir şekilde rahme tutunmasını sağlıyoruz. Hastamız etkilerini kendi de anlattı, çok ciddi bir oranda rahatladığını, kendine artık başarıya inancının yükseldiğini görüyoruz ve şu anda çok mutluyuz, Şükran hanım kız bebeği bekliyor."