'Alakız' adlı inek, kuzulara annelik yapıyor

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bir besicinin ahırında beslediği 'Alakız' adlı inek, anneleri ölen 4 kuzuyu yavrusu gibi benimseyerek, günde iki kere emziriyor.

'Alakız' adlı inek, kuzulara annelik yapıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elbistan’a bağlı Büyükyapalak Mahallesi’nde anneleri ölen birer aylık 4 kuzu, aynı ahırda bulunan inek tarafından emziriliyor. Mahallenin Kayapınar mezrasında besicilik yapan 50 yaşındaki Mehmet Yılmaz’ın baktığı koyunlardan ikisi ikiz kuzu doğurduktan sonra öldü. Koyunları ölünce 4 kuzusu ölümle karşı karşıya kalan Mehmet Yılmaz, ne yapacağını kara kara düşünmeye başladı. Bu sırada Yılmaz’ın aklına diğer ahırındaki ‘Alakız’ isimli ineği geldi. Alakız’ın, daha önceden de annesi ölen buzağıyı emzirip büyütmesinden yola çıkan Yılmaz, ineğinin kuzulara da annelik yapacağını düşündü. Kuzuları ahırdan alıp Alakız’ın yanına bırakan Yılmaz, gördükleri karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Alakız, 4 kuzuyu da kendi yavrusu gibi sahiplenerek emzirmeye başladı. Böylece kuzular sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez anneleri yerine koydukları Alakız’dan süt emip, karınlarını doyurmaya başladı. 4 kuzunun aynı anda Alakız’ın memelerindeki sütü emmek için birbirleri ile yarışması, ilginç görüntülere sahne oluyor. Alakız ise, emzirme sırasında oldukça sakin davranarak kuzulara hiç tepki göstermiyor.

Alakız’ın, anneleri öldükten sonra öksüz kalan 4 kuzuya kendi yavrularıymış gibi şefkat gösterdiğini kaydeden besici Mehmet Yılmaz, çocukluktan beri hayvancılıkla uğraştığını ve böyle bir duruma daha önce şahit olmadığını söyledi.

İneğin kuzulara annelik yapmasının kendilerini büyük bir dertten kurtardığını belirten Yılmaz, “Çocukluktan beri hayvancılık yapıyoruz. Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadık. Böyle bir duruma ilk defa rastladık. Alakız adını verdiğimiz bu inek, daha önce hiç yavrulamadı. 2 yaşında daha. Beslediğim bir ineğim ölmüştü. Alakız, süte gelerek o buzağıyı emzirdi ve büyüttü. Onu büyüttükten sonra da bu kuzuların anneleri öldü. Kuzuları da emzireceğini düşündük. Alakız da kendi yavrusu gibi hiç ses etmedi ve 4 kuzuyu birden emziriyor şimdi. Hem sabah, hem de akşam emziriyor. Kuzuların annesi oldu ve bizi de büyük bir dertten kurtardı” şeklinde konuştu.

Kuzuların, karınlarını doyurduktan sonra kendi ağıllarına gitmeden önce oynaması da gözlerden kaçmadı.