Mahkumlara 'şiddet' semineri verildi

Elazığ'da mahkumlara 'şiddet' konulu kişisel eğitim semineri verildi.

TAKİP ET

Elazığ E Tipi Ceza İnfaz Kurumu tarafından hükümlü ve tutuklulara yönelik gerçekleştirilen sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetler kapsamında “şiddet” konulu seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Müdür Yardımcısı uzman psikolojik danışman Bekir Erol ile psikolojik danışman Ünal Güngör katıldı. Seminer de konuşan Erol, “Şiddet veya yeğinlik, insanlarda ve topluluk halinde yaşayan hayvanlarda grup içi otorite sağlamak için diğerinin varlığını tehdit unsuru görmek ve sindirmek için karşı tarafa uygulanılan zarar vermeye yönelik psikolojik davranış türüdür” dedi.

Günlük yaşamda kalınan şiddetlerle ilgili bilgi de veren Erol, “Nerelerde ne şekilde şiddete maruz kalıyoruz. Şiddet ve saldırganlık davranışı sert sert bakmadan tutunda, yüzün buruşturulması, surat asma, bağırma, korna çalma, el kol hareketleri, kovalama, tartışma, yumruklaşma, vurma, kırma, silahlı saldırılar, yakma gibi hangi türüne istersek birçok yerde karşılaşabiliyoruz. Bunlara daha birçok şiddet çeşitleri eklenebilir” diye konuştu.

Şiddet ve saldırganlığın nasıl ortadan kaldırılabileceğine dair bir gelişim modeli ortaya konulması gerektiğini belirten Güngör ise, şu ifadelerde bulundu:
“Bu model elli yıllık olabilir. Her 5 yılda 10 yılda ne yapılacağı belirlenip, yapılacak çalışmalar yıllara ,aylara haftalara ve günlere hatta saatlere bölünerek amaca adım adım ulaşılmaya çalışılabilir. Eğer alan uzmanları hiç bir şey yapmazlarsa bu konularda hiç kimse bir şey yapmayacaktır. Yani kısır döngü sürüp gidecektir. Bu değişime ve gelişime karşı en büyük direnç olacaktır.”

Bakmadan Geçme