Anaokulu öğrencilerine sağlık semineri verildi

Elazığ'da anaokulu öğrencilerine sağlıklı beslenme semineri verildi.

Anaokulu öğrencilerine sağlık semineri verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Medical Park Elazığ Elazığ Hastanesi tarafından anaokulu öğrencilerine sağlıklı beslenme semineri verildi. Hastane Diyetisyeni Neslihan Yumakgil tarafından verilen seminerde çocuklara ,sağlıklı beslenmenin püf noktaları anlatıldı. Çocukların anlayacağı bir dilde gerçekleşen seminerde aynı zamandan miniklerin boy ve kiloları ölçülerek, olması gereken kiloları hakkına bilgi verildi.

Anaokulu öğrencilerini ziyaret ederek sağlıklı beslenirken nelere dikkat etmeleri konusuna uyarılarda bulunduklarını belirten Diyetisyen Neslihan Yumakgil, protein, karbonhidrat ve yağlar hakkında çocuklara bilgiler verdiklerini aktardı.

Miniklere gıdalarda bulunan vitaminler hakkında da bilgiler verdiklerini dile getiren Diyetisyen Yumakgil, “Hangi gıdalarda hangi vitaminler var onları açıkladık. Vitaminlerin vücudumuza sağladığı yararlardan bahsettik. Aynı zamanda çocukların boy kilo ölçümleri yapıldı. Bu konu hakkında da olmaları gereken kilo ve boy hakkında bilgi verildi. Çocukların kahvaltılarını yapmaları çok önemli. Kahvaltı da protein kaynağı olan süt/yoğurt grubu, yumurta ve peynir gurubunu dengeli olarak mutlaka tüketmeleri gerekmektedir. Onun dışında günlük et, tavuk ve balık konusunda bilgilendirdik. Çocukların anlayacağı bir dilde avuç içi kadar et, tavuk veya balık tüketmeleri gerekiyor. Günlük bir su bardağı kadar süt ve yoğurt tüketmeleri de gerekiyor. Gayet verimli oldu. Çocuklarla anlaşmak birazcık zor olduğu için gerekli bilgileri vermeye çalıştık. Önemli olan ailelerin çocuklara aşıladığı bilgilerdir” dedi.

Seminere, anaokulu öğrencilerinin yanı sıra, Medical Park Elazığ Hastanesi Kurumsal İletişim Müdürü Esin Yamaç Erten ve öğretmenler katıldı.