Anaokulu seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Özel Doruk Anaokulu Müdürü Canan Yıldırım, Okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekti.

Anaokulu seçerken nelere dikkat etmeliyiz?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

0-6 YAŞ ERKEN ÇOCUKLUK DÖNEMİ VE OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ

Yıldırım, “ Anaokulları çocuğun büyürken daha keyifli vakit geçirmesi, yetenek ve becerilerinin ortaya çıkarılarak oyunla öğrenmesi, diğer çocuklarla ve yetişkinliklerle birlikte sosyalleşerek büyümesi için gerekli ortamı yaratır” dedi.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM NEDEN ÖNEMLİ?

Çevresel koşullar ne kadar olumlu yönde olursa olsun, bir çocuğa anne ya da bakıcı ile ev ortamında sağlanabilecekler okul öncesi eğitimin yerini tutamayacağını ifade eden Özel Doruk Anaokulu Müdürü Canan Yıldırım, “Bu çocuklar pek çok temel kavramı öğrenerek bilişsel becerilerini, dil becerilerini geliştirirler, öz bakım becerileri, kaba ve ince motor becerileri gelişir. Bireyselleşirler, sosyalleşirler ve ilkokula duygusal ve akademik anlamda daha hazır bir şekilde başlarlar. Yapılan çalışmalar, okul öncesi eğitim alan çocukların okul devam oranlarının ve akademik başarılarının okul öncesi eğitim almayan çocuklardan daha yüksek olduğunu göstermiştir. Bir genelleme yapmaksızın, her çocuğun kendine özgü yetenekleri, kişisel özellikleri ve gelişim farklılıkları olduğunu göz ardı etmeden, edindiğimiz tecrübeler herhangi bir okul öncesi eğitim deneyimi olmayan çocuğun, ilkokula başlama sürecinde gerek anneden ayrılma konusunda gerekse akademik anlamda zorlanabileceğini göstermiştir.

“ÖNCELİĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİ”

Okullarında güvenliği çok önemsediklerini altın çizen Canan Yıldırım, Son zamanlarda yaşanan olumsuz olaylar karşısında en önemsediğimiz nokta güvenlik oldu. Çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı bir ortamda mutlu olmaları bizim için her şeyden daha önemli. Bu sebeple personel alımlarımızı çok detaylı bir şekilde inceleyerek yapıyoruz. Seçtiğimiz personellerle de uzun yıllar çalışıyoruz”.

Daha sonra çocukların kendilerini tanımaları ve ailelerin çocuklarını daha iyi tanımalarına yardımcı olduklarını söyleyen Yıldırım “ Grupla derslerimiz ve bireysel yapılan görüşmeler sonucu çocukların kendilerini daha iyi tanıyıp neler istediklerini bilen çocuklar yetiştirdiklerini ve bu konuda ailelere düzenli rapor gönderdiklerini söyledi”.

“ÇOCUKLARIMIZI ÇOK YÖNLÜ GELİŞTİRMEYE ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

Yıldırım “Kişisel ve zihinsel gelişimin %80 inin oluştuğu bu dönemde akademik ve sosyal olarak çocuğu mutlu bir şekilde donanımlı yetiştirmek bizim hedeflerimizdendir. Bu kapsamda branş derslerine çok önem veriyor çocukların yaş gruplarına göre satranç, İngilizce, psikodrama, jimnastik, halk oyunları, modern dans, müzik, akıl oyunları, çocuğu tanıma ve değerlendirme gibi alanında uzman öğretmenlerin girdiği derslerle çocuklarımızı çok yönlü geliştirmeye özen gösteriyoruz”.

“HAFTALIK YAZ OKULU KAYITLARIMIZ BAŞLADI”

Yaz okulu kapsamında ise eğlence odaklı olduklarını söyleyen Yıldırım; “Haftada 2 gün yüzme bir gün at biniciliği bir gün bir gün de alan gezisi haricinde diğer günlerde farklı sınıf içi ve branş dersleriyle çocukların eğlenceli bir yaz geçirdiklerini söyledi.