Anlamlı ilk ders zili

Elazığ Bahçelievler Ortaokulu'nda ilk ders zilini huzur evi sakini emekli öğretmenler çaldı.

Anlamlı ilk ders zili
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni eğitim-öğretim yılı nedeniyle okul bahçesinde gerçekleştirilen törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından öğrenciler hazırladıkları şiirleri okudu.

Törenin ardından ilk ders zilini Gazi Huzurevi sakini emekli öğretmenler Mehmet Nuri Karaoğlu (92) ve Emine Beşe (74) çaldı. Karaoğlu ve Beşe, yıllar sonra eski öğretmenlik günlerini yad etmenin mutluluğunu yaşadı.

Beşe, yaptığı konuşmada, Anadolu'nun farklı illerinde 27 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra çok sevdiği mesleğini bırakarak emekli olduğunu söyledi.

"ÖĞRETMENLİK KUTSAL BİR MESLEKTİR"

Küçük yaştan itibaren çocukları yetiştiren, onlara bilgi veren, topluma kazandıran, insan olmanın gayesini öğreten kişilerin aileden sonra öğretmenler olduğunu ve bu yönüyle öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan Beşe, şunları dile getirdi:

"Bir toplumun eğitim ve kültür düzeyi yükseldikçe, o toplumda medeniyet ve çağdaş anlayış da hakim olur, aksi halde cehalet kol gezer. Bu anlamda, öğretmenlerimizin sırtına ne kadar ağır bir yük bindiği tahmin bile edilemez. Öğretmenlerimizin taşıdıkları bu sorumluluğun bilincinde olarak onlara gereken değeri vermemiz gerekiyor. Bizleri bugün buraya davet ederek onurlandıran herkese ayrıca teşekkür ediyorum."

Törene katılan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise belediye olarak imkanları ölçüsünde eğitime de katkı vermeye çalıştıklarını ifade etti.

Okulların fiziki mekanlarını güzelleştirmek adına gayret gösterdiklerini aktaran Yanılmaz, "Elazığ Sanayi Mahallesi İstiklal Okulu'nda okuyan Mücahit Yanılmaz bugün nasıl belediye başkanı oluyorsa, yarın Bahçelievler Ortaokulunun mezun öğrencileri de belediye başkanı, doktor, mühendis ya da savcı olacak. Tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimize kolaylıklar diliyor, yeni eğitim, öğretim yılının öğrenci ve velilerimizi hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk'de yeni eğitim-öğretim yılının tüm ülkeye hayırlar getirmesini diledi.