Ara tatilde yeni keşif kanyonları gezdiler

Baskil Kaymakamlığı, okulların ara tatile girmesiyle birlikte ilçedeki öğrencilere Karaleylek ve Saklıkapı kanyonlarını gezdirdi.

Ara tatilde yeni keşif kanyonları gezdiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valisi Sayın Çetin Oktay Kaldırım’ın keşfiyle büyük önem kazanan Karaleylek ve Saklıkapı Kanyonlarını Baskil Kaymakamı Oğuz Cem Murat ilçedeki 25 öğrenciyle birlikte gezdiler.

Karaleylek ve Saklıkapı kanyonlarını ilk kez gören Baskilli öğrencilerde büyük bir heyacan ve mutluluk gözlemlendi. Kanyonları birer doğa harikası olarak gören genç ziyaretçiler şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Kaymakam Oğuz Cem Murat şu ifadelere yer verdi;

Bugün ilçemizde bir grup öğrencimizle Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonlarımızı ziyaret edip bu kapsamda her iki kanyonumuza bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdik. Malumlarınız olduğu üzere bu kanyonlarımız Sayın Valimiz Çetin Oktay Kaldırım’ın bölgeyi ziyaretleri sonrasında, kanyonları keşfi ve her iki kanyonu isimlendirmesi üzerine kanyonlar ulusal çapta gündem oluşturdu ve ülke gündeminde uzun süre yer tuttu.

Bizler de ilçemizdeki bir grup öğrencimizi ara tatil vesilesiyle öncelikle Saklıkapı Kanyonu’na sonrasında da Karaleylek Kanyonu’na götürdük. Öğrencilerimiz ilk defa bu bölgeyi gördüler, çok memnun kaldıklarını ifade ettiler. Kanyonlarımıza dağcılar, doğaseverler, maceraseverler ve özellikle de fotoğrafçıların yoğun ilgi göstereceklerini düşünüyorum. Bölgede doğal yapı bozulmadan, alternatif ve sürdürülebilir bir turizm hedefiyle her iki kanyonumuzun Türkiye’nin en güzel kanyonları arasında yer alacağından hiç şüphemiz yok. Ayrıca bölgede uygulanacak olan alternatif ve sürdürülebilir turizm faaliyetleri kırsal kalkınmaya katkı sağlayabilir. Bu sayede ilçede iş imkânları ve ekonomik imkânların artmasıyla büyük şehirlere göç eden nüfusun bir kısmı turizm faliyetleri kapsamında yerinde tutularak bölgeden dışarı olan göçler biraz olsun engellenebilir diye düşünüyorum."