Arefe günü mezarlıklar doldu taştı

Elazığ'da Kurban Bayramı arefesinde mezarlıklar, kabir ziyareti yapanlarla doldu taştı.

Arefe günü mezarlıklar doldu taştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da Asri Mezarlık başta olmak üzere kentteki tüm mezarlıklar, arefe günü en yoğun günlerinden birini yaşıyor. Sabah erken saatlerde başlayan mezarlık ziyaretleri gün boyu devam etti. Yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek için gelen vatandaşlar, Kur’an-ı Kerim okuyup, dua etti. Ellerindeki bidonlarla kabirdeki çiçekleri sulayıp, mezarları temizleyen vatandaşlar zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Kurban Bayramı dolayısıyla mezarlıkları ziyaret eden vatandaşlara ise Elazığ Belediyesi tarafından çam fidanı dağıtıldı.

Her bayram öncesi mezar ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini belirten Gültekin Demirbaş, “Her nefis ölümü tadacaktır. Bizlerinde mezar ziyaretlerini daha sık yapması gerekiyor. İnsan mezarlıklara gelince daha farklı bir duyguya sahip oluyor. Dünya meşgalesinden çıkıp ölüme daha çok zaman ayırıyor” dedi.

Anne ve babasının mezarını ziyaret eden Eşref Çimen ise, “Bir gün bizde öleceğiz. Ebedi hayatımız orası bu geçici bir dünyadır. Bugün varız yarın yokuz hepimizin gideceği yer orasıdır” ifadelerini kullandı.

Hayatını kaybeden çocuklarının mezarlarını her bayram arefesinde ziyaret ettiğini dile getiren Mehmet Bakır da, ”İnşallah çocuklarımın mekanları cennet olur. Her bayramda ve başka zamanlarda da kabir ziyareti yapıyorum” şeklinde konuştu.