Arguvanlı Ozan Abbas Ekici'yi anlatan kitap yayınlandı

Araştırmacı-Yazar Hüseyin Şahin'in Arguvanlı Ozan Abbas Ekici'nin yaşamı, sanatı, şiir ve türkülerini kaleme aldığı Arguvanlı Ozan Abbas Ekici/Mezarımın İşareti Kırmızı isimli kitap yayımlandı.

Arguvanlı Ozan Abbas Ekici'yi anlatan kitap yayınlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Araştırmacı-Yazar Hüseyin Şahin’in Arguvanlı Ozan Abbas Ekici’nin yaşamı, sanatı, şiir ve türkülerini kaleme aldığı "Arguvanlı Ozan Abbas Ekici/Mezarımın İşareti Kırmızı" isimli kitap yayımlandı.

Malatya’da basımı yapılan 434 sayfalık kitabın ilk bölümünde Arguvan ilçesinin tanıtımı yapılıyor. Kitapta ayrıca Ekici’nin hayatı, yaşantısında yer alan ailesi ve diğer kişilerle yapılan söyleşilere de yer verildi. Almanya’da bulunan ses kasetlerinin çözümü ile yola çıkılarak başlayan kitapta ozanın şiirlerinin çözümü, bunların edebi sanatlar yönünden birbiriyle simgesellik-motifler yönüyle değerlendirilmesi, hayatından çeşitli kesitler aktaran mektuplar ile kendisinden kalan eşyaların resimleri ve notalar yer alıyor. Kitabın son kısmında ise metinlerde geçen bazı cümlelerin daha anlaşılır kılınması için, yerel bir sözlük de eklendi.

Kitabının Cezmi Kartay Caddesinde bulunan Atakan Müzik ve İstanbul Arguvan Köyleri Eğitim ve Kültür Vakfından temin edilebileceğini belirten araştırmacı-yazar Şahin, “Abbas Ekici, Arguvan türkülerinin ozanıydı. Arguvan’ın kadife sesli, güzel yürekli ozanına gönül borcumuzu birazcık da olsa ödeyebildiysek ne mutlu bize. Bugüne kadar bilinmeyen eserlerini derleyip, bilgi ve belgelerle destekleyerek bilimsel bir bakışla yayına hazırladığım ‘Arguvanlı Ozan Abbas Ekici/Mezarımın İşareti Kırmızı’ isimli kitabımı ozanımızın vefatının 23. yılında sevenleriyle buluşturuyoruz” diye konuştu.