Arslan: 'Kooperatifleşme çalışmalarımız tamamlanmak üzere'

Başkan Arslan Topraklarımızın su ile buluşamaması ve kooperatifleşmenin olmayışı tarımsal gelişimimizin önündeki en büyük sorunlardır.

Arslan: 'Kooperatifleşme çalışmalarımız tamamlanmak üzere'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ 3. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılısında konuşan Başkan Arslan, Elazığ’ın tarım ve hayvancılık alanında çok büyük potansiyelinin olduğunu bunun içinde bir çok çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bu kapsamda 3. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın öneminin büyük olduğunu vurgulayan Arslan,”Tarım ve hayvancılık sektörü ilimizin lokomotif sektörlerinden en fazla gelir dağılımına sahip önemli sektörümüz ve bunu taçlandırma adına Tarım ve ticaretini güçlendirme adına yapılan fuarımız gerçekten ilimiz ekonomisi adına çok değerlidir.“ dedi.

Şimdiye kadar bu alanlarda bir çok sıkıntılar yaşandığını dile getiren Arslan,  şunları söyledi:

“Geçtiğimiz dönemlerde tarım ve hayvancılık ile alakalı birçok spekülasyon oldu. Bir türlü istediğimiz noktalara gidememekten bahsettik.  Bunların altına indiğimiz zaman kooperatifleşme, organze olamama ve ilimizde özellikle tarım alanlarının sular ile buluşamaması en büyük engeller olarak görüldü.  Bizde göreve geldiğimiz günden beri tarımı en iyi şekli ile ticaretinin yapılması adına birçok çalışmalara imza attık. Bunlardan en büyüğüne kooperatifleşme ve oradan üretilecek ürünlerin sanayi tesislerinde yüksek katma değerli ürünlere dönüştürülmesidir. Bunun ile alakalı Baskil, Ağın, Yurtbaşı ve Gezin bölgesinde kooperatiflerimizi kurma kararı aldık şuanda şuan da evrakları hazırlanıyor. Önümüzde ki günlerde inşallah bu kooperatiflerimiz inşallah kurulmuş olacak. “

"AMACIMIZ O BÖLGELERDEKİ TARIMSAL ÜRÜNLERİMİZİ EN İYİ ŞEKLİ İLE ÜRETEBİLMEK"

Bu anlamada yapılan tarım fuarının yapılacak benzer çalışmalara ciddi desteği olacağını ifade eden Arslan,” Amacımız o bölgelerdeki tarımsal ürünlerimizi en iyi şekli ile üretebilmek çiftçilerimizin rekabet gücünü artırmak ve oradan çıkacak ürünler ile sanayi tesislerinde yüksek katma değerli ürünler üretmek bunları da inşallah hem ülkemizde hem de ülkemizin dışında en iyi şekli ile fiyatlandırıp pazara arz edebilmek.” diye konuştu.

SONDAKİKA23.COM