Ayakkabı boyacısı yazar gözünü sinemaya dikti

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde ayakkabı boyacılığı yapan Mustafa Korukçu, çektiği evlat hasretinden dolayı yazar oldu. Bugüne kadar 3 kitap çıkartan Korukçu, Boyacı-Lösemili Kız adlı kitabını beyaz perdeye taşımak için destek bekliyor.

Ayakkabı boyacısı yazar gözünü sinemaya dikti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde ayakkabı boyacılığı yapan Mustafa Korukçu, çektiği evlat hasretinden dolayı yazar oldu. Bugüne kadar 3 kitap çıkartan Korukçu, "Boyacı-Lösemili Kız" adlı kitabını beyaz perdeye taşımak için destek bekliyor.

Yıllardır el işçiliği yapan ve uzun yıllar yurt dışında işçi olarak çalışan Mustafa Korukçu (47), dönüş yaptığı Türkiye’de ayakkabı boyacılığı yapmaya başladı. Yaşadığı sıkıntılardan dolayı yaşadıklarını kaleme alarak "Yanlış İmza", "Boyacı-Lösemili Kız" ve "Kış" adlı 3 kitap çıkaran Korukçu, "Boyacı-Lösemili Kız" adlı eserini sinemaya taşımak için maddi destek bekliyor. 1994 yılında gittiği İsviçre’de bir restoranda işe başladığını belirten Korukçu, "1995 yılında Alman uyruklu Kristian Claizer ile evlendim. Marco isminde bir çocuğum dünyaya geldi. 2000 yılında İsviçre’den sınır dışı edildim. O tarihten beri evladımı göremedim. Evlat hasretimi kitaplarıma işledim. Şimdi ise yazmış olduğum ’Boyacı Lösemili Kız’ adlı kitabımı beyaz perdeye taşımak istiyorum. Senaryosunu hazırladım ama maddi imkansızlıklardan dolayı çekim aşamasına geçemedik. Sanata değer veren iş adamları ve vatandaşlarımızdan yardım bekliyorum" dedi.