Babası için başladı, Türkiye ikincisi oldu

Babasıyla televizyonda Kick Boks maçlarını izlerken seven, ardından bu spora başlayan 18 yaşındaki Remziye Yenikan, başarısıyla adından söz ettiriyor. 18 yaşında Türkiye ikincisi olan Yenikan, başarısını sürdürmek istiyor.

Babası için başladı, Türkiye ikincisi oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın Yazıkonak beldesinde yaşayan Remziye Yenikan, babası Reşit Yenikan’ın kick boksa olan sevdasından dolayı bu sporu yapmaya başladı. İlk başlarda babasıyla birlikte televizyonda boks maçları seyreden Yenikan, 15 yaşına geldiğinde bu spora başlama kararı aldı. Babasından müsaade alan Yenikan, kendini geliştirerek yarışmalara girmeye başladı. 18 yaşına gelen Yenikan, bu yıl ise Antalya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonasında finalde dünya şampiyonuna kaybederek ikinci olarak, büyük bir başarı elde etti.

Babası Reşit Yenikan ile kick boks maçlarını televizyonda izlediğini belirten Remziye Yenikan, “Televizyonda kick boks maçlarını izlerken heyecanlanıyorduk ve tuttuğumuz sporcu kazanınca beraber seviniyorduk. Babamı çok seviyorum. Babamı nasıl mutlu ederim nasıl sevindirebilirim diye düşündüm. Babamın kick boksa olan sevgisini biliyordum. Babamla kick boks sporuna gideceğimi konuştum. Babamda bana destek oldu. Babamın izniyle spor salonuna yazıldım” dedi.

Spor salonundaki antrenörlerin kendisinde bir ışık gördüğünü aktaran Yenikan, “Daha sonra maçlara çıktım. İlk olarak Gaziantep’te Doğu Anadolu bölge turnuvasına katıldım. O maçta babamın beni televizyonda izlediğini biliyordum. Maç esnasında attığım yumruğun babamı sevindirecek mi diye düşünüyordum. O turnuvada başarılı oldum. Daha sonra Niğde’de yapılan turnuvaya katıldım ve dereceye giremedim. Türkiye Kick Boks Şampiyonası için Antalya’ya gittim. Antrenmanlarda çok ter döktüm ve çalıştım. Orada Türkiye ikincisi oldum. Rakibim çok iyiydi. Rakibimin 3 Avrupa ve 1 dünya şampiyonluğu vardı” diye konuştu.

Spor dallarında en çok kick boksu sevdiğini dile getiren baba Raşit Yenikan ise, “Kick boksa olan merakımdan dolayı kızım Remziye de merak sardı. Bana boks sporunu yapacağını söyledi. Ben de kızıma müsaade ettim. Kızımı kick boksa gönderdim. Kızım 3 senedir boks yapıyor. Bu 3 senede Doğu Anadolu bölgeler birinciliği ve Türkiye ikincisi oldu. Bu benim için çok gurur verici bir şey. Kızımın gelecekteki turnuvalarda Türkiye birincisi ve Avrupa şampiyonu olmasını istiyorum. Kızıma güveniyorum ve her zaman onun arkasındayım” şeklinde konuştu.