Bahçeşehir Koleji Sivrice'de depremden zarar gören okulları onardı

Elazığ'da meydana gelen 6,8'lik deprem sonrasında depremin merkez üssü Sivrice'deki okulların tadilatı için harekete geçen Bahçeşehir Koleji Elazığ kampüsü ilçedeki sıkıntılı tüm okulların onarımını bitirdi.

Bahçeşehir Koleji Sivrice'de depremden zarar gören okulları onardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da meydana gelen 6,8’lik deprem sonrasında depremin merkez üssü Sivrice’deki okulların tadilatı için harekete geçen Bahçeşehir Koleji Elazığ kampüsü ilçedeki sıkıntılı tüm okulların onarımını bitirdi.

Depremin hemen ardından konuyla ilgili Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, "BUEK ve BAU Global Ailesi olarak depremde hasar gören okulların tadilatı için öğrencilerin eğitimlerini aksatmamak adına tüm dünyadaki BAU Global kurumları, rektörlerimiz, dekanlarımız ve akademisyenlerimiz ile destek vermeye hazırız. Sosyo-ekonomik düzeyi düşük olan bu okulların öğrencileri şu anda çadırlarda kalıyor. Bizler de onlara yardım etmek için hem okulların hem de yurtların tadilatını hızlıca yapıp bahar dönemine yetiştireceğiz. Böylelikle öğrenciler derslerinden geri kalmayacak" demişti.

Bu açıklamanın ardından öğrencilerin bir an önce eğitimlerine güvenli bir şekilde devam edebilmeleri için hasarlı okulların onarımı için çalışmalar başlatılmıştı. Çalışma kapsamında, Sivrice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bahçeşehir Koleji Elazığ kampüsü arasında protokol imzalandı.

İmzalanan protokol çerçevesinde Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu başkanı eğitimci Enver Yücel’in de desteğiyle, Sivrice’de bulunan ve depremde hasar gören Cumhuriyet Ortaokulu ve Ali Rıza Talat Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde yenileme ve güçlendirme işlemleri yapıldı.

Bölgedeki Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları'nın ve okullarının tüm kurucu güçleri ile destek oldukları proje de okulların onarımının yanı sıra depremden etkilenen 4-14 yaş arası çocuklara psikolojik destek verilmesi için de Bahçeşehir Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü Öğretim Üyeleri de görev yaptı.

Bunun yanı sıra okullara kütüphane ve robotik laboratuvarı kurulumu gibi konularda da destek verildi.