Bakan Akdağ, şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya geldi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya geldi.

Bakan Akdağ, şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum’da şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya geldi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum programı kapsamında yapımı devam eden Şehir Hastanesi inşaatını inceleyerek, müteahhit firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İncelemenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Akdağ, Erzurum’da bin civarında işçinin, teknik elemanın çalıştığı müthiş bir projenin yükseldiğini söyledi.

Bakan Akdağ, "Erzurum Şehir Hastanesi nihayetinde bin 500 yataklı bir proje oluyor. Yetiştirdiğimiz uzmanlar, kullandığımız ekipman ve her türlü tıbbi cihazla burası bir referans merkezi. Dünyanın en mükemmel hastanelerinden birini yapıyoruz. Binanın yapısında deprem izolatörleri var. Bunun anlamı, ekipler bir deprem zamanında, ameliyathanede hastanın ameliyatına devam edebilecek. Çünkü Allah’ın izniyle binada bir kırılma, bükülme, eğilme hiç olmayacak." dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, daha sonra ilk olarak AK Parti İl Başkanlığınca Yakutiye ilçesindeki Olimpiyat Parkı’nda düzenlenen Ahde Vefa İftar Programı’na katıldı.

Bakan Akdağ buranın ardından da Palandöken’de bir otelde Erzurum Valiliği tarafından organize edilen şehit ve gazi aileleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Bakan Akdağ, “Ramazan-ı Şerif’i idrak ederken kardeşlerimiz İslam coğrafyasında büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Allah’ın verdiği nimetlere bir yandan şükür edelim, bir taraftan kardeşlerimiz için dua edelim. Biz ülke olarak elimizden geleni yapıyoruz. Ama İslam coğrafyasında gerçekten çok sıkıntı çeken kardeşimiz var. Rabb’im onların hepsine kolaylık versin. Cenabıhak, başta milletimizi ve bütün İslam alemini zalimlerden muhafaza eylesin. Bu zalimliği insanımıza tatbik etmeye çalışan bütün terör guruplarına karşı mücadelemiz mükemmel bir biçimde devam ediyor. Biz burada iftar yaparken şu an Türkiye’nin dağlarında, Suriye’de bizim için nöbet bekleyen, bizim için silahı omzunda bekleyen, belki çatışma içinde olan kardeşlerimiz var. Rabb’im onların hepsinden razı olsun, onlara kolaylık versin." diye konuştu.