Bakan Akdağ'dan, Dünya Sağlık Örgütüne çağrı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İdlib'de yapılan saldırı sonrasında Dünya Sağlık Örgütüne çağrıda bulundu. Akdağ, Adana Adli Tıp Kurumundaki 3 cenazeye Uluslararası Kimyasal Silahları Önleme Örgütü ve Dünya Sağlık Örgütü yetkililerinin refakatiyle otopsi işlemi yapıldı. Bu vahşeti bütün dünyaya kanıtlamak anlamında onları biz çağırdık. Dünya Sağlık Örgütü üstüne düşeni yapmalıdır dedi.

Bakan Akdağ'dan, Dünya Sağlık Örgütüne çağrı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İdlib’de yapılan saldırı sonrasında Dünya Sağlık Örgütüne çağrıda bulundu. Akdağ, "Adana Adli Tıp Kurumundaki 3 cenazeye Uluslararası Kimyasal Silahları Önleme Örgütü ve Dünya Sağlık Örgütü yetkililerinin refakatiyle otopsi işlemi yapıldı. Bu vahşeti bütün dünyaya kanıtlamak anlamında onları biz çağırdık. Dünya Sağlık Örgütü üstüne düşeni yapmalıdır" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum’da Karaçoban Kaymakamlığını ziyaret etti. Gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Akdağ, Suriye’nin İdlib kentinde yaşanan saldırıyla ilgili Dünya Sağlık Örgütüne çağrıda bulundu. Bakan Akdağ, "İnsanların sağlığı sadece mukabil patlamalar sonrasında takip edilmez. Bunların önlenmesi için de Dünya Sağlık Örgütü üstüne düşeni yapmalıdır. Ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye’ye getirilen küçük bir sayı ama bunun çok daha fazlasının kimyasal saldırıya maruz kalarak hayatını kaybettiğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Yalanlara karnımız tok"

Suriye rejiminin saldırıyı yalanmasıyla ilgili konuşan Akdağ, "Suriye rejiminin açıklamasına karşılık, zalim rejimin başındaki Esad’ın babası da bunları yapmıştır. Şimdi de bu yapıyor. Bu yalanlara bizim de dünyanın da karnı tok. Birleşmiş Milletlerin güçlü ülkelerini buna bir ‘dur’ demesi gerekiyor" dedi.

"Bu vahşeti bütün dünyaya kanıtlamak için yetkileri çağırdık"

Son durumla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Hatay’daki hastanelerimizde 30, Adana Balcalı Hastanesinde 1 olmak üzere 31 yaralımız var. Ülkemize getirilen ve durumu çok ağır olan 3 yaralı da maalesef hayatını kaybetti. İlk tahlil sonuçlarına göre kimyasal maddeye muhtemelen de sarin gazına maruz kaldıkları düşünülen bulgulara rastlanıldı. Adana Adli Tıp Kurumundaki 3 cenazeye Uluslararası Kimyasal Silahları Önleme Örgütü ve Dünya Sağlık Örgütü yetkililerinin refakatiyle otopsi işlemi yapıldı. Bu yetkilileri biz çağırdık. Bu vahşeti bütün dünyaya kanıtlamak anlamında onları biz çağırdık. Otopside ilk bulgular olarak akciğer ödemi, ağırlıklarında artış, akciğerlerde kanama görüldü. Bu tespitler yaralanmanın kimyasal silah kullanımına bağlı olduğunu düşündürdü. Ayrıca Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen vücut dokuları ve sıvılarında alınan örneklere gerekli kimyasal ve zehirlenmeye yönelik incelemeler de yapılmaktadır" diye konuştu.