Bakan Faruk Özlü 12 derslik okulun temel atma törenini gerçekleştirdi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü katıldığı AK Parti Samsat ve Kahta İlçe Kongreleri sonrası, Adıyaman'da 12 derslik özel eğitim okulunun temel atma törenine katıldı.

Bakan Faruk Özlü 12 derslik okulun temel atma törenini gerçekleştirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü katıldığı AK Parti Samsat ve Kahta İlçe Kongreleri sonrası, Adıyaman’da 12 derslik özel eğitim okulunun temel atma törenine katıldı.

Hayırsever İş Adamı Hasan Taşar tarafından yaptırılan 120 kapasiteli 12 derslik Hatice Taşar Özel Eğitim Okulunun temel atma töreni, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından yapıldı.

TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Vali Nurullah Naci Kalkancı, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve birçok kişinin eşlik ettiği Bakan Özlü, Yeni sanayi mahallesinde bulunan 12 derslik Hatice Taşar Özel Eğitim Okulunun temel atma törenini gerçekleştirdi.

Temel atma töreninde konuşan Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı eğitim ve öğretimin önemine değinerek, “Adıyaman’da, engelli sayısı Türkiye ortalamasının muhtemelen üzerinde ama artık bir farkındalık oluştu. Bunlarında bizim insanımız olduğu böyle yaratıldığı bunun da bir imtihan olduğu bunun bir kayıp, bir utanç vesilesi değil, bir iftihar vesilesi olduğu toplum tarafından kabul edildi. Özellikle son 10-15 yılda hükumetlerimiz, devletimiz bu konuya çok ciddi bir parmak bastı, bunların evde bakımları, ilgilenilmeleri, eğitim almaları konusunda çok ciddi adımlar atıldı. Müthiş bir farkındalık oluşturuldu. Tahmin ediyorum ki bu konuda Avrupa ülkelerini bile geçtik” diyerek okul binasının hayırlara vesile olmasını diledi.

TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın ise konuşmasında, Adıyaman’da çok ihtiyacını duyduğumuz engellilerimiz için bir okuldu, 120 kapasiteli özel öğretilebilir. Eğitim o kadar çok önemli ki hükumetimizinde bir numaralı bütçesini alan bir sektör. Biz her açıdan çocuklarımızı o 2071 hedefine doğru 2023 vizyonu içerisine ulaştırmak istiyorsak eğitimi en öncelikli alan olarak önce insan, önce insan eğitimi diyerek, önce insan kaynağı diyerek en iyi şartlarda donatmamız gerekiyor. Gelecek yıllar bilişim yılları olacak, uzay yılları olacak teknoloji yılları olacak” dedi.

Engellilere yönelik yapılan okulun temel atma törenine katıldığı için oldukça mutlu olduğunu söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti döneminde bizlerin döneminde sosyal yardımlar, sosyal politikalar, engellilere yönelik yapılan hizmetlerin artış oranı bütçemizde çok ciddi bir yer tutuyor. Aile bakanlığımızın bütçesi 30 Milyar mertebesinde biz sosyal yardımlarda, engellilerin bakımında büyük mesafeler almaya çalıştık. Hasan Taşar gibi, kazancının bir kısmını eğitime sosyal yardıma ayıran kardeşlerimizin, büyüklerimizin gönül atması son derece sevindirici. Adıyaman’da yaşamış ama İstanbul’da iş yapan bir diğer iş adamımız Hasan bey bugün burada 4 Milyon TL’nin üzerinde bedelle 120 öğrencinin 12 derslik okulun temelini atıyoruz. Bu konudan dolayı son derece mutluyum” diye konuştu.

Bakan Özlü yapılan konuşmaların ardından mahalle çocuklarına kitaplar hediye etti.