Bakan İsmet Yılmaz'dan şehit ailesine ziyaret

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde şehit olan polis memuru Hakan Can'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Bakan İsmet Yılmaz'dan şehit ailesine ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde şehit olan polis memuru Hakan Can’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde şehit olan polis memuru Hakan Can, memleketi Erzincan da son yolculuğuna uğurlandı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, cenaze töreninden sonra şehit polis memuru Hakan Can’ın Üzümlü ilçesi Geyikli Mahallesi’ndeki evini ziyaret ederek taziyede bulundu.

Can ailesini ziyaret eden Bakan Yılmaz, şehitliğin en üst mertebe olduğunu dile getirerek, "Şehitler peygamberlerden sonra en üst mevki ve makamdadır. Kimse peygamber olamayacağına göre o halde geleceği en üst mevki şehitliktir, şehadetten daha üstün yoktur. Cenab-ı Allah herkese nasip eylesin. Doğan herkes ölür, ölmeyen kimse var mı? Mutlaka ölecek. O halde o ölüm bize geldiğinde bize hayırlı bir ölüm nasip eylesin. Biraz önce Halil abiye sordum, yaklaşık 5 bin kişi vardık camide belki daha fazlaydık. Halil abi bunları tanır mısın dedim, yok hiç kimseyi tanımam. Peki tanımadığı 50 bin kişi cenazesine katıldı. Çünkü diyor ki bu artık bizim evladımız oldu. Biz de diyoruz ki Hakan bizim evladımız. Emaneti emanetimizdir. Hem milletimize emanet hem devletimize emanet. İnşallah onların uğurlarında can verdiği değerleri koruyacak sahip çıkacak ve daha ileriye taşıyacağız. Ateş düştüğü yeri yakar biz ona inanıyoruz. Ancak Cenab-ı Allah’a hamd olsun ki Müslümanız. Bu bize teselli verir. Ecel gelmedikten sonra kişinin kafasına kurşun sıksanız kimse ölmez. Geçmişte örnekleri bunu Halil abiye de söyledim. Ama ecel geldikten sonra ne bir saniye ileri ne de bir saniye geri alınabilir. Cenab-ı Allah bize iman ile bu dünyadan göçmeyi nasip eylesin. Şehitlerimiz zaten iman ile göçtü inşallah peygamberimiz ile komşu. Bizi de peygamberimize komşu eylesin şehitlerimiz ile beraber. Tekrar Halil abinin hem kardeşlerinin, hem ailesine Allah sabır versin sabrı cemil niyaz eylesin. Erzincan’ımızın başı sağ olsun ülkemizin başı sağ olsun mekanı cennet olsun" dedi.

Taziye ziyaretine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve Erzincan il protokolü katıldı.