Bakan Kılıç'tan önemli açıklamalar

Elazığ stadyumunun yeniden yapılanması veya modernizasyonu ile ilgili bir tereddüt olmadığını ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanının dile getirdiği bir konunun kendileri için bir talimat olduğunu söyledi.

Bakan Kılıç'tan önemli açıklamalar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Tunceli ziyaretinin ardından Elazığ’a geldi. Elazığ’da Vali Murat Zorluoğlu ve Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile partilileri ile görüşen Bakan Kılıç, önümüzdeki günlerde yapılacak olan yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını belirtti.

Elazığ’ın kendileri için önemli ve bölgenin içerisinde farklı bir konumu olduğunu belirten Bakan Kılıç,” Daha önceki dönemler içerisinde yapılan çalışmalarla ilgili olarak da yoğun bir yatırım programımız var. Aynı zamanda özellikle mahalle tipi olarak adlandırdığımız ve mahalle ölçeğinde olan ama çok büyük bir getirisi olan gençlerin, her an spor yapabilmelerine imkan sağlayacak olan alanlarla ilgili olarak, futbol, basketbol ve voleybol sahalarının beraberce inşa edildiği bizim manyetik spor olarak tabir ettiğimiz komplekslerimizin ivedi şekilde daha çok Elazığ'da mahallelere yapılması konusunda belediyemizle beraber inşallah çalışıyoruz. Burada onlar bize mahalleler içerisindeki yerleri temin edecekler bizde yatırımını inşallah yapacağız. Böylece spor tesislerini ve altyapı yatırımlarını vatandaşımızın ve gençlerimizin ayağına götürmüş olacağız” dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN DİLE GETİRDİĞİ BİZİM İÇİN TALİMATTIR"

Elazığ'ın bakanlığı ile ilgili olarak farklı noktada beklentisi olduğuna da değinen Bakan Kılıç şöyle konuştu;

“Bildiğim kadarıyla bazı farklı siyasi partilere mensup kişiler Gençlik ve Spor Bakanlığının yatırım alanlarına giren bazı konularla ilgili olarak, 'neden şöyle oldu da, neden böyle olmadı' gibi bir takım konuları gündeme getiriyorlar.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin kurucu genel başkanıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanıdır. Bu anlamda kendisinin dile getirmiş olduğu bir konu bizim açımızdan talimattır. Bununda artık tartışması, bunun herhangi bir şekilde olacak mı olmayacak mı noktasındaki müzakeresi söz konusu değildir. Yani Elazığ stadyumunun bu anlamda Cumhurbaşkanımızın dile getirmiş olduğu gibi yeniden yapılması veya modernizasyonuyla ilgili bir tereddüt yoktur. Özellikle rica ediyorum artık bunu tartışmasını Elazığ'da kimse yapmasın. Bu stadyumumuzun mevcut stadımızın olduğu yerde yeniden bir modernizasyonla farklı bir standarda kavuşturulup yapılması mı, şehrimizin farklı bir yerinde dışında mı yapılması noktasındaki çalışma vardır. Bunun dışında yapılıp yapılmaması tartışılmamaktadır, müzakere edilmemektedir  veya değerlendirilmemektedir.”

"ELAZIĞ STADYUMU ŞUAN Kİ YERİNE YAPILSIN"

Elazığ stadyumu ile ilgili şahsi kanaatini de dile getiren Bakan Çelik,” Şahsi kanaatim bu stadın şuan ki olduğu yerde yeniden tribün tribün inşası şeklinde Elazığ'ımıza modern hale getirip kazandırılmasıdır. Bu benim kanaatimdir. Ama bununla alakalı olarak da tabi ki belediyemizle, yerel yönetimimizle, valimizle görüşüyoruz. Kulübümüzle de bu anlamda bir görüşme yapıp yolumuzu ortaya koyup yürüyeceğiz. Yeniden modernizme etmekle tribün tribün tekrar inşa etmek tarzında bir şey de olumsuz anlamda kullanmaya kimse lütfen kalkmasın. Dünyada bunun birçok örneği vardır. Dünyada birçok büyük kulüp bunu yapmıştır. Çünkü bu çok daha ekonomik bir yoldur, aynı zamanda çok daha hızlı ve kolay yapılması mümkün olan bir yol,  yöntemdir. Dolayısıyla yöntemimizi belirledikten sonra bunu yürüyüşünü, yolunu yapacağız” diye konuştu.

"BİZİ ELEŞTİRENLER GİBİ BOŞ KONUŞMUYORUZ"

Türkiye Cumhuriyeti'nin,  Cumhuriyet tarihi içerisinde en çok spor yatırımı ve gençlik altyapısı yatırımı yapanın AK Parti hükümetleri olduğunun altını çizen Bakan Kılıç,” Biz yaptıklarımızı anlatıyoruz, yapacaklarımızı bunun önünde aynı şekilde devam edecek. Ama biz, bizi eleştiren bazıları gibi boş konuşmuyoruz. Şuanda Türkiye'de inşa edilen stadyumlar, spor salonları, yüzme havuzları ortadır. Herkes bunları görüyor. İnşa edilen gençlik merkezleri vardır. İnşa edilen mahalli tipi spor komplekslerimiz bini aşmış durumdadır. Bunlar yapılıyor. Dolayısıyla AK Parti iktidarı her zaman olduğu gibi bununda yerine getirilmesi konusunda hareket edecektir” diyerek sözlerini tamamladı.