Bakan Koca: 'Aşı işi bitmiştir'

Hafta sonu kesintisiz uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması da başlarken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli bir haberi ilk kez kamuoyu ile paylaştı.

Bakan Koca: 'Aşı işi bitmiştir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İşte koronavirüs salgınıyla mücadelenin kaderini değiştirecek açıklamanın ayrıntıları...

Türkiye'de geride kalan son 24 saatte 218 bin 846 Kovid-19 testi yapıldı, 9 bin 528 kişinin testi pozitif çıktı, 214 kişi hayatını kaybetti. Uygulanan birinci ve ikinci doz aşı miktarı, 27 milyon 649 bin 969'a ulaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyayı sarsan koronavirüs salgını ile mücadelenin başladığı günden bu yana belki de en kritik açıklamayı yaptı.

HAZİRAN BAŞI MÜJDESİ

Bakan Koca, milyonlarca kişiyi ilgilendiren çarpıcı açıklamanın hemen başında haziran ayına işaret etti.

Sağlık Bakanı Koca’nın açıklaması şöyle;

"Türkiye'nin aşı sorunu bitmiştir" dedi ve koronavirüs aşılamasında bir strateji değişikliğine gidildiğini açıkladı. Aşılama sürecinde bugüne kadar şöyle bir uygulama vardı; gelen koronavirüs aşılarının yarısı uygulanıyor, kalan yarısı ise ikinci doz için elde tutuluyordu. Belli bir sürenin ardından yedeklenen o aşılar yapılıyordu. Artık aşı sorunu çözüldü. Bu yüzden bu uygulamaya son veriliyor.

BİONTECH'in birinci dozu yüzde 78 oranında koruma sağlıyor. O korumadan yararlanacağız. Bu bizim için önemli bir kazanım olacak. Yaza daha güvenli gireceğiz. İkinci doz, ikinci parti aşıların gelmesiyle yapılacak. Birinci dozu olanlar, temmuzda ikinciyi olacak. "Eylül sonuna kadar 16 yaş üstünü aşılamış oluruz diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"BU İŞ BİTMİŞTİR"

Hürriyet Gazetesinin sorularını yanıtlayan Fahrettin Koca “Bu iş bitmiştir. Sorun çözülmüştür.” 120 milyon doz aşı geliyor BioNTech’ten. Bu rakam, Türkiye’nin ihtiyacı olan aşıyı fazlasıyla karşılıyor. Uğur Hoca’nın bütün Türkiye’nin önünde verdiği sözü de göz önünde bulunduran Bakan Koca, işte buna dayanarak “Sorun çözüldü” diyebiliyor.