Bakan Özlü Samsat halkına konut müjdesi verdi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Samsat İlçe Kongresi'nde partililere seslendi. Özlü, depremden dolayı yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için ilk etapta Samsat'a bütün konut yapılacağı müjdesini verdi.

Bakan Özlü Samsat halkına konut müjdesi verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Samsat İlçe Kongresi’nde partililere seslendi. Özlü, depremden dolayı yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için ilk etapta Samsat’a bütün konut yapılacağı müjdesini verdi.

Bakan Özlü, kongrede yaptığı konuşmada, “Samsat’ın bir problemi var, bu problemi inşallah bu hafta içerisinde çözeceğiz ben de biliyorum Salı günü KYK toplantısı var. KYK’ya girecek olan bütün maddeler son kez gözden geçirilecek ve inşallah bu kanun hükmünde kararname yayınlanacak ve Samsatlı kardeşlerimin bu problemini çözmüş olacağız. Bakın biz şehirler inşa etmiş bir partiyiz. Van’a gittim 2 hafta önce ve Van’a bir Van daha inşa ettik. Samsat bizim için yapma noktasında teknik olarak bir problem değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok şeyler inşa etti. Bakın yollar yaptı, köprüler, barajlar yaptı, inşallah Samsatlı kardeşlerimizin problemini çözeceğiz. Ben kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın ise yapmış olduğu konuşmasında, “Türkiye’nin başı ağrısa o mazlumlar komaya girer. Arakan’ı, Filistin’i de hepsi umudunu Türkiye’ye bağlamış AK Parti demek Recep Tayyip Erdoğan demek milletin kendisi demek. Dahası ümmetin umudu demek, işte bunun için vebalimiz ağır, bunun için sorumluluğumuz büyük. Bu DASK düzenlemesi ve mülkiyet ihtilaflarıyla ilgili iki konu. Merkezde DASK özellikle köylerde de mülkiyet ihtilafları, hazine, mera, işte diğer mülkiyet ihtilaflarıyla ilgili bunu çözmek için yasal düzenlemeye ihtiyaç var dedik ve yasal düzenlemeyle ilgili mevzuat değişikliği noktasında çalışma yürütüldü, kanun hükmünde kararnameye konuldu imzayı bekliyor. Bu hafta içerisinde imzalanacaktı Başbakanımız yurt dışında Amerika’da olduğu için bu haftaya kaldı. KYK’lardan sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ı aradım gelirken, müjdeyi verebilirsiniz dedi. İlk etapta Samsat’a yakışır bütün konutları yapacağız” ifadelerini kullandı.

Yapılan kongreye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın’ın yanı sıra, milletvekillerinden Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, partililer ile çok sayıda kişi katıldı.