Bakan Soylu'dan İmamoğlu'na sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Türkiye'deki yabancı büyükelçilerle yapılacak görüşmelerin Dışişleri Bakanlığı'nın iznine bağlanmasına yönelik karar verildi

Bakan Soylu'dan İmamoğlu'na sert tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Türkiye’deki yabancı temsilcilik mensuplarının Dışişleri Bakanlığı’ndan görüş alınması kararına ‘çürümüşlük’ olarak nitelendirmesine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan cevap geldi.

Kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile yapıldığını hatırlatan Bakan Soylu, İmamoğlu’nun açıklamalarına “Devletin bu bütüncüllüğünü, devletin hassasiyetini çürümüşlük olarak değerlendirmek cehalettir” ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

İMAMOĞLU’NA SERT SÖZLERLE YÜKLENDİ

Kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası olduğunu hatırlatan Bakan Soylu, ellerine ulaştıktan sonra bu kararın dağıtım yapılması gereken yerlere gönderdiklerini ifade etti.”Biz çadır devleti değiliz” diyen Bakan Soylu, “Bulunduğu yeri çadır kurumu olarak nitelendirenler var.

Bu bir şımarıklıktır. Devletin bu bütüncüllüğünü, devletin hassasiyetini çürümüşlük olarak değerlendirmek de cehalettir. Cehalet olur mu? Hazreti Adem’den beri insanoğlunun dönem dönem kendi menfaati ile ilgili bulunduğu yerden bakarak dünyanın merkezini kendi bulunduğu merkez zannederek yaptığı değerlendirmelerden maalesef ayıplar da cehaletler de çıkar.

Bizim görevimiz, bu görevlerde bulunduğumuz sürece devlet kaidesini ayakta tutmaktır. Ne bulundukları kurumlar çadır kurumlarıdır ne bu devlet bir çadır devletidir. Kurallara hepimiz uymak zorundayız. Yani her şeyden kendisine bir siyasi menfaat devşirmeye çalışan zavallılar, elbette olacaktır.

Kifayetsizler elbette olacaktır. Bazen niteliksizliklerini ve iş yapma kabiliyetlerinin yoksunluğunu kavga ile örtmek isteyenler her daim olacaktır. Bugün de olmuş dün de olmuş yarın da olmaya devam edecektir. Ayinesi iştir kişinin, lafa hiç ihtiyaç duyulmaz” dedi.