Bakan Tüfenkci: 'Muhalefet neye hayır dediğini bilmiyor'

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin şahıslar için değil millet için getirileceğini vurgulayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, muhalefetin neye hayır dediğini bilmediğini, bunu da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan öğrendiklerini söyledi.

Bakan Tüfenkci: 'Muhalefet neye hayır dediğini bilmiyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin şahıslar için değil millet için getirileceğini vurgulayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, muhalefetin neye hayır dediğini bilmediğini, bunu da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan öğrendiklerini söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatmak ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak için geldiği Tunceli’nin Pertek ilçesinde yapılan mitingde vatandaşlarla buluştu. Cumhuriyet Meydanında yapılan mitinge,Bakan Tüfenkci’nin yanı sıra AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek ve Pertek Belediye Başkanı Recai Vural katıldı.

Vatandaşların kendilerine destek verdiği sürece milletin hizmetkarı olmaya devam edeceklerini belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz milletimize daha fazla hizmet etmek ve Türkiye’yi daha fazla büyütmek istiyoruz. Bunun içinde yeni bir sisteme geçelim diyoruz. Bugüne kadar parlamenter sistemle ancak bu kadar ilerleyebildik. Bizim daha fazla hızlanmamız lazım. Bunun içinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçmemiz lazım. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine güçlü bir meclis, güçlü bir hükümet sistemi ve güçlü bir yargı için geçiyoruz" dedi.

’Muhalefet neye hayır dediğini bilmiyor’

Muhalefetin neye ’hayır’ dediğini bilmediğini dile getiren Bakan Tüfenkci, "Muhalefetin düşüncesinde hep hayır demek, hep olumsuzluk var. Köprü yapacağız dedik, hayır dediler. Türkiye’de ilk defa devrim otomobili üretilmeye başlandı bunlar hayır dedi.Baraj, fabrika yapacağız hayır diyorlar. Neye evet diyorlar, bir tane olumlu şey söylesinler evet olarak o zaman bizlerde karar verelim. Bizler milletimize güveniyoruz, onun içinde hep, ’Tek söz, tek karar merci millet olsun’ dedik. Türkiye’yi büyütmek istiyoruz. Artık Türkiye enflasyonlarla devalüasyonlarla, koalisyonlarla, provokasyonlarla değil güçlü bir Türkiye olsun istiyoruz. Bir daha bu ülkede devalüasyonlarla olmasın diyorsak, bu ülkede enflasyon olmasın diyorsak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine evet diyoruz" şeklinde konuştu.

"Hayırcıların bilmediğini Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde öğrendik"

Sisteminin şahıslar için değil millet için getirileceğinin altını çizen Tüfenkci, "Türkiye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle çağ atlasın bir daha eski günlere dönmesin ve terör bu ülkede var olmasın istiyoruz. Hem terörle etkin bir mücadele hem de güçlü bir kalkınma için 16 Nisan’da evet diyeceğiz. Bunun için bilene bilmeyene sistemi anlatacağız. Kılıçdaroğlu, ’Bu hükümet sisteminde cumhurbaşkanı ve başbakan ayrı partilerden olursa ne olacak’ dedi. Hayırcıların bilmediğini Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde öğrendik"diye ifade etti.