Bakan Yılmaz ve Özlü Sivas'ta temaslarda bulundu

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Sivas'ta bazı temaslarda bulundu.

Bakan Yılmaz ve Özlü Sivas'ta temaslarda bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Sivas’ta bazı temaslarda bulundu.

3’üncü OSB Mesleki Eğitim Zirvesi programına katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz daha sonra Sivas Valiliği’ni ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Özlü daha sonra Sivas Valisi Gül’den kent hakkında bilgi aldı. Ziyarette konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için bakanlığın kamulaştırma için gerekli ödeneği gönderdiğini ifade ederek, en kısa zaman da çevre düzenleme projesinin de başlayacağını söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise bakanlığa Sivas’tan gelen taleplerin olumlu değerlendirildiğini kaydederek, "Teknopark, küçük sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması ve 2. OSB’nin kamulaştırma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Biz Sivas’a önemli projeler kazandıracağız. Amacımız modern ve optimizm ölçekte üretimlerin yapılabildiği mekanlar oluşturmak. Bunun en güzel örneğini Sivas’a kazandıracağız" dedi.

Bakan Özlü ve Yılmaz daha sonra Sivas Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Sami Aydın tarafından karşılanan bakanlar çalışmalar hakkında Başkan Aydın’dan bilgi aldı. Bakanlar ziyaretlerin ardından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde Bilim ve Sanat Merkezi tarafından açılan ’Sultan Şehir Bilimle Şenleniyor’ adlı fuarı gezdi. Öğrencilerle sohbet eden bakanlar yapılan projeleri inceledi. Bakanlar bazı taziye ziyaretlerinin ardından Sivas’tan ayrılarak Türk Hava Kurumu’na ait uçakla Ankara’ya gitti.