Başkan adayı Macit belgelerle iddialara cevap verdi

Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayiler Esnaf Odası Başkan Adayı Özer Macit, 7 Ocak Pazar günü yapılacak olan Bakkallar ve Tekel Bayiler Esnaf Odası seçimlerinin esnaflara ve Elazığ'a hayırlı olmasını dileyerek esnafların seçime katılmasını beklediğini söyledi.

Başkan adayı Macit belgelerle iddialara cevap verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“AİDAT ALIRKEN ESNAFTIK, ADAY OLUNCA MI ESNAF OLMADIK!”

Özer Macit: “Mevcut yönetim, seçime sayılı günler kala ilimizin bir kanalına çıkarak şahsımı bazı ithamlarla suçlamıştır. Bu ithamlar ağza alınmayacak ithamlardır. Sayın mevcut başkan, benim illegal yollardan esnaf kaydı yaparak aday olduğumu söylemektedir. Buradan kendisine sormak istiyorum, illegal yoldan kayıt yapmış bir insanın vergi levhası olur mu? Allah’a şükür vergi levhamız var. İllegal yoldan kayıt yapan insanın oda kaydı olur mu? Oda kaydımızı da İllegal yoldan yaptıksa kayıt sonrası bakkallar odasına ödediğim aidatlar budur, buradadır.2013 yılının 10. ayında kaydım gerçekleştirildi ve buradan sesleniyorum! Madem ben illegal yoldan bu esnaf kaydımı yaptıysam bu aidatları benden niye aldılar? Aidat makbuzlarındaki imzalar bana ait değil, mevcut odanın şu andaki genel sekreterinin imzası yer alıyor. Bu aidatları acaba illegal kayıt yaptıran herkesten mi alıyorlar acaba? Sormak istiyorum Onun dışında Gıda İşletme belgemi Tarım İl Müdürlüğünden aldım ve mevcut başkanın ıslak imzasıyla kantincilik hijyen belgesini ve bakkallık hijyen belgesini bizzat kendisi imzalayarak  kendileri taktim etti bizlere. Bunlar illegal bir belge midir? Kendilerine soruyorum”.

“ULUSAL MARKETLERİ KAPATACAĞIMI SÖYLEMEDİM, ONLARLA MÜCADELE EDECEĞİMİ SÖYLEDİM”

Başkan Adayı Özer Macit, “Seçim gezilerimde ulusal marketleri kapatacağımı söylediğimi söylüyor. Ben hiçbir seçim gezisinde ulusal marketleri kapatacağım beyanatında bulunmadım. Bu açıklamada bulunmayacak kadar da zeka sahibiyim. Şimdi buradan kendisine soruyorum? Madem bizim mücadele dediğimiz konusunu ulusal market kapatma konusuna getirdiyse başkan, ulusal marketlerin kapatılması kanunlarda olmadığını çok iyi biliniyor. Ne hikmetse ulusal marketlerle mücadele edeceğiz dedikten sonra, ulusal marketlerin kapatılmayacağını biliyorsan adaylığımızı açıkladıktan sonra niçin ulusal marketlerin ruhsat alamamaları için Elazığ Belediyesine dilekçe verdiniz?

Macit: “Başkan iki asgari ücret alıyormuş, 5362 sayılı kanunla yönetilen odaların başkanları, 1-500 üyeye sahip olanlar bir bürüt asgari ücret, üye sayısı 501-1500 iki bürüt asgari ücret alır.1500 üstünde esnafı olan başkan üç bürüt maaş alır. Mevcut başkan tahmini bütçede açıkladığı özere kim göreve gelirse üç bürüt asgari ücret maaş alır, bunu düzeltmek istiyorum. Yani asgari ücretin bürütü üzerinden maaş alırlar.

Ben hiçbir gezimde odamızın hazineden yardım aldığını söylemedim. Oda hazineden yardım alıyor ibaresini kullanmadım. Kullanmayacak kadar da çok şükür bilgi sahibiyim. Elimizde kendilerinin bilançoları var. İmzalı bilançoda odamızın herhangi bir yardım almadığı görünmektedir. 4 yılda odamızın geliri 997 bin 473 TL 43 kuruştur. Gideri de 915 bin 951 lira 43 kuruştur. Odamıza 4 yıl içinde yaklaşık 1 milyon TL odamıza para girişi olmuştur.

Biz gezdiğimiz yerlerde ihtiyaç sahiplerine esnafımızın rafını, dolabını, tereğimizi yenileyeceğimizi söyledik. Ben buradan esnafımız söz veriyorum. 5362 sayılı Esnaf Sanatkarlar kanunumuzda durumu iyi olmayan esnaflarımıza oda bütçesinden yardım etme yetkimiz bulunmaktadır. Buna dayalı olarak mevcut yönetim, bu kanun doğrultusunda esnafa yardımda bulunmuştur. Mevcut yönetim 9 bin TL,25 Bin TL 10 Bin TL yardımda bulunmuştur. Bizler de göreve geldiğimizde durumu iyi olmayan esnafımıza dolap, terek ve raf yardımında bulunacağız.

Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayiler Esnaf Odası Başkan Adayı Özer Macit: “Tütüncü esnaflarımız bir yıldır ekmekleri elinden alınacak duruma geldi. Sayın Başkana soruyorum buradan, tütüncüler seçime üç gün kala mı aklınıza geldi? Tütüncüler bir yıldır ekmek mücadelesi verirken sayın başkan neredeydi? Sormak istiyorum.

Başkan Adayı Özer Macit, “2002 yılında Odamızın 3600 civarında esnafı varken şimdi ise 1600 civarındadır. Bu kadar esnafımızın esnaflığı bırakmasının sebebi nedendir? Bu kadar esnafımızın düşmesi başkan için başarı mıdır? Üyelerin taktirine sunuyorum.

Maçit: “Başkan esnafımıza ucuz mal getiremeyeceğimizi iddia ediyor. Ben şunu söylemek istiyorum. Trabzon ilimiz kooperatifleşme adı altında esnaflarına uygun mal veriyor. Niye bizim Bakkallar Odamız bu şekilde uygun ürün vermiyor esnaflarına? Biz dört toptancı esnafımızla görüşmemizi yaptık. Allah’ın izniyle göreve geldiğimiz taktirde bu uygulamayı en kısa sürede faaliyete geçireceğiz.

Başkan Adayı Macit; “Esnaf olmadığımı söyleyen başkan, acaba 2002 yılında aday olduktan sonra kendisinin 2007 yılında ben odada göreve başladıktan sonra kendisinin bir yeri var mıydı? Buradan sormak istiyorum. 2007-2015 yılları arasında başkan, Olgunlar Mahallesi Atatürk Bulvarında no:44 adresinde boş dükkanda ne faaliyet yapıyordu? Buradan sormak istiyorum. Boş dükkanda bakkallık faaliyeti mi yürütüyordu? Bizim esnaf olmadığımızı iddia eden başkan, hazuruna baktığımda kendi yakın akrabası pazarcı olarak görünüyor acaba hangi pazarda yeri var. Gidip görmek isterim. Biz taahhüt etmiyoruz, verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Göreve gelmemiz akabinde de verdiğimiz sözleri birer birer gerçekleştireceğiz. Allah’a şükür bizim sözümüz senettir. Bizi bilen iyi bilir. Bizler birilerini karalayarak bir yerlere gelmek istemiyoruz. Biz esnafın hizmetkarı olmaya geliyoruz. 7 Ocak Pazar günü yapılacak Bakkallar ve Tekel Bayiler Esnaf Odası seçimleri esnafımıza ilimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.