Başkan Aktaş, o türbenin açılışını yaptı

Sivrice de bir iş adamı tarafından yapılan Miyadinli Mehmet Efendi Türbesinin açılışı yapıldı.

Başkan Aktaş, o türbenin açılışını yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın önemli değerlerinden olan Şeyh Mehmet Efendi’nin türbesi, Sivriceli bir iş adamı tarafından yaptırılarak törenle açılışı gerçekleştirildi.

Törenine Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Mehmet Efendi’nin torunu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, burada yaptığı açıklamada Şeyh Mehmet Efendi’nin annesinin dedesi olduğunu söyledi.

Bundan dolayı Elazığ’da akrabalarının olduğunu ifade eden Aktaş,“ Şuanda türbesinde düzenleme yapılan Şeyh Mehmet Efendi benim rahmetli annemin dedesi, dolayısıyla buralarla alakalı bağlarımız var ben yedi sene önce 2012 de gelmiştim ve annem sağdı. O zaman ailemi getirmiştim sonuç olarak yine gelerek buradaki akrabalarımızın hayır dualarını alalım istedik”dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’ndan da övgüyle bahseden Aktaş, şunları söyledi:

“Pırıl pırıl bir belediye başkanınız var acayip heyecanlı ve azimli gerçekten çok kararlı evet bazı sıkıntılar ve problemler olabilir ama kendi acayip çalışıyor zaten özel sektörden gelen birisi Belediye Başkanlığı zor zanaat ben 16 yıldır yapan birisi olarak söylüyorum inşallah desteğinizle ve duanızla Elâzığ’ın ben bu işten kazançlı çıkacağına yürekten inanıyorum. En son geçen hafta yaptığımız toplantıda yanlış anlaşılmasın herkes Cumhurbaşkanımızın karşısında rahat rahat konuşamaz taleplerini çatır çatır dile getirdiğini söyledi ve hatta cumhurbaşkanımız da bazı arazilerin verilmesi noktasında gerekli talimatları verdi ve Şahin Başkan  salondan da alkışı aldı”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da “Hemşerimiz olarak sizlerin de şehrimize katkı sunacağını ümit ediyoruz. Elazığ belediyesi olarak türbedeki eksiklikleri en kısa zamanda gidereceğiz” dedi.