Başkan Arslanca ilçelerdeki su sorununa dikkat çekti

AK Parti Diyarbakır İl Danışma Meclisi Toplantısında konuşan Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca ilçede 2014 yılından beri yapılan bütün seçimlerden alınlarının akıyla çıktıklarını belirterek, Vekillerimiz buradayken işin detayına girmeden altını çizerek bir şey ifade etmek istiyorum DİSKİ'de gerek Çüngüş ilçesi olsun, gerek diğer ilçeler olsun ciddi anlamda hizmette bir eksiklik var. Bu konuya el atılırsa çok memnun oluruz dedi.

Başkan Arslanca ilçelerdeki su sorununa dikkat çekti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Diyarbakır İl Danışma Meclisi Toplantısında konuşan Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca ilçede 2014 yılından beri yapılan bütün seçimlerden alınlarının akıyla çıktıklarını belirterek, “Vekillerimiz buradayken işin detayına girmeden altını çizerek bir şey ifade etmek istiyorum; DİSKİ’de gerek Çüngüş ilçesi olsun, gerek diğer ilçeler olsun ciddi anlamda hizmette bir eksiklik var. Bu konuya el atılırsa çok memnun oluruz” dedi.

Merkez Kayapınar ilçesindeki Cegerxwin Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına AK Parti MKYK üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz, Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Bağlar İlçe Başkanı Erkan Gezer, Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca ve partililer katıldı. Burada bir konuşma yapan Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, göreve geldikten sonra yaptıkları ilk işin AK Parti’ye yakışır bir şekilde bir belediyecilik anlayışı ile çalışmak olduğunu dile getirerek, “Bana göre bir ilçede sosyal tesis yoksa o ilçede belediyecilik anlayışı yok demektir. İlk işimiz bir sosyal tesis yapmak oldu. Daha sonra bölgemizde taziye kültürü farklı olduğu için taziye evlerini elzem gördüm. Şuanda 37 mahallemizin 35 mahallesinde taziye evleri faal olarak çalışmaktadır. Geri kalan ikisinin de temelleri atıldı. Allah nasip ederse onlar da Mayıs ayında bitecek. 2019 yerel seçimlerine kadar 37 mahallemizin tamamında taziye evleri bitmiş olacak. Yüzde 37 oy oranı ile seçilmiştim. Genel seçimlerde ise AK Parti olarak yüzde 42 oy aldık. Hemen sonra 1 Kasım seçimlerinde yüzde 58’i yakaladık Çüngüş’te. Referandum sürecinde de vekillerimizin de desteğiyle yüzde 62 oy alarak alnımızın akıyla çıktık. Vekillerimiz buradayken işin detayına girmeden altını çizerek bir sorunu ifade etmek istiyorum. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon işleri Müdürlüğünde (DİSKİ) gerek Çüngüş ilçesi olsun, gerekse diğer ilçeler olsun ciddi anlamda hizmette bir eksiklik var. Bu konuya el atılırsa çok memnun oluruz” dedi.