Başkan Atilla: 'Kırsal kalkınmayı önemsiyoruz'

Kayapınar ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesinde vatandaşlarla buluşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, kent merkezinin gelişimiyle beraber kırsal kalkınmayı da önemsediklerini söyledi.

Başkan Atilla: 'Kırsal kalkınmayı önemsiyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayapınar ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesinde vatandaşlarla buluşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, kent merkezinin gelişimiyle beraber kırsal kalkınmayı da önemsediklerini söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, kırsal mahallelerde vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Atilla, 5 Haziran’da ulaşım hizmeti vermeye başlayan belediye otobüsüne binerek Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan Kayapınar ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’ne gitti. Vatandaşlar tarafından karşılanan Başkan Atilla, yoğun ilgiyle karşılaştı. Köy kahvesinde iftar öncesi halkla buluşan Atilla, sorunları ve talepleri dinledi.

“Milletin hizmetkarıyız”

Büyükşehir Belediyesinin halkın refahı için çalıştığını belirten Başkan Atilla, şöyle konuştu:

“Kent merkezinin gelişimiyle beraber kırsal kalkınmayı da önemsiyoruz. Şehrimizin en ücra köşelerine Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini götürerek halkımızın daha rahat ve konforlu yaşaması için çalışıyoruz. Kırsal mahallerimizde alt yapı ve ulaşım sorunları dahil tüm sorunları bir bir çözüyoruz. Milletin hizmetkarıyız. Her kesimden vatandaşımızı dinlemek için onların ayağına kadar gidiyoruz. Halkımızın sorun yaşadığı konuları yakından takip edip sorunlarını gideriyoruz. Büyükşehir Belediyesi milletindir, halkımızla beraber şehrimizi yönetiyoruz.”

“Hizmet üreterek sorunlarımıza çözüm buluyorsunuz”

Vatandaşlar ise Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun olduğunu belirterek, “Yaptığınız icraatlarda halka değer verdiğinizi görüyoruz. Sayenizde halkıyla kucaklaşan bir belediye var. Milletin ihtiyaçlarına uygun hizmetler üreterek sorunlarımıza çözüm buluyorsunuz. Halkın Başkanı Cumali Atilla’ya teşekkür ederiz” diye konuştu.

Okulda incelemelerde bulundu

Başkan Atilla, daha sonra Vali Yardımcısı olduğu dönemde kendi talimatıyla yapılan Süleyman Muazzez Ersönmez İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti, incelemelerde bulundu.

“Vatanına ve milletine hayırlı bir nesil yetişsin istiyoruz”

Eğitimin önemine değinen Başkan Atilla, “Kız ve erkek çocuklarımızın okuması için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Vatanına ve milletine hayırlı bir nesil yetişsin istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Vatandaşlar ise “O dönem köyümüze okul kurulsun diye gösterdiğiniz, mücadeleyi unutmadık. Sayenizde birçok köy çocuğu okula gitti. Allah sizden razı olsun” dedi.