Başkan Tokur ATT'ler Gününü kutladı

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Nejdet İrfan Tokur, 22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (ATT) Gününü kutladı.

Başkan Tokur ATT'ler Gününü kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Nejdet İrfan Tokur, 22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (ATT) Gününü kutladı.

ATT’ler Gününü kutlayan Başkan Tokur, ATT’lerin sorun ve sıkıntılarının çözülmesini beklediklerini vurguladı. İnsanların hayata tutunmalarını sağlayan ATT’lerin birçok sıkıntı ile baş başa bırakıldığını söyleyen Başkan Tokur, “İnsan hayatı için yaptıkları hizmetlerin karşılığı asla ödenmez. Bugün bir 112 Acil yardım istasyonu başına düşen 33 bin 256, bir ambulans başına düşen nüfus ise 16 bin 491’dir. Bu yoğun iş yüküne asılsız ihbarlar da eklendiğinde, ATT’lerin nasıl bir yoğunlukta hizmet üretmeye çalıştıkları açıktır. Şiddet yüzünden hayatlarını riske atarak hizmet sunmaktadırlar. Tüm bu olumsuzluklara rağmen görevinin layıkıyla ve özveri ile yerine getiren ATT’lerin arkadaşlarımız övgülerin en iyisine layıktırlar. Hasta bir vatandaşı sırtında kilometrelerce taşıyarak, kapalı yollara rağmen kilometrelerce yürüyerek sağlık hizmetinin sunan, vicdani ve iş ahlakı anlamında da örnek olan bu arkadaşlarımıza Sağlık Bakanlığı sırtını dönmekten artık vazgeçmelidir” dedi.

Görev başında hayatını kaybeden ATT’lerin de şehit sayılması gerektiğini belirten Başkan Tokur, “Acil olarak nitelendirilen tüm kamu hizmetlerinin sunan itfaiye, polis gibi görev esnasında hayatını kaybetmesi nedeniyle görev şehidi sayılırken 112 acil çalışanları ise bu değerlendirmenin dışında tutulmaktadır ve aileleri mağdur edilmektedir, buna son verilmelidir. 112 İstasyonları ve ambulansların daha uygun nitelikte hizmet sunmaya müsait hale getirilmesi gerekmektedir. Türk Sağlık-Sen olarak tüm sorunların çözüme kavuştuğu, güvenli ve huzur verici bir çalışma hayatı dileğiyle tüm 22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri gününü kutluyor, insanları hayatta tutmak için hizmet verirken şehit olan Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri arkadaşlarımızı rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.